In noptile de marti spre miercuri si miercuri spre joi, la statia meteo Miercurea Ciuc s-au inregistrat primele temperaturi negative din aceasta toamna: -1 si -1,8 grade Celsius. "In aceasta regiune, apar mereu primele semne ale iernii, din cauza depresiunii in care se afla Miercurea Ciuc, dar acum temperaturile au scazut atat de brusc si datorita lipsei de precipitatii si de nebulozitate", a explicat Victor Stefanescu, meteorolog de serviciu la Administratia Nationala de Meteorologie.

El a adaugat ca frigul este adus dinspre nord-estul Europei, de un anticiclon, care va mai afecta vremea din estul si chiar sud-estul tarii pana la inceputul saptamanii viitoare. Meteorologii de la statia din Sibiu au prognozat, pentru noaptea de maine spre poimaine, temperaturi care vor cobori pana la -4 grade Celsius. In restul regiunilor, va fi vreme frumoasa in urmatoarele patru zile, insa specialistii prognozeaza, incepand de luni, ploi care vin dinspre Marea Neagra.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.