Pe site-urile specializate de pe Internet, oferta se intalneste cu cererea pentru bunuri cum ar fi locuri de veci, chioscuri din termopan si par natural pentru peruci. Un loc de veci la Belu trece de 1.500 de euro, in functie de pozitie. Contactat telefonic, unul dintre vanzatori, un domn la varsta a treia, marturiseste ca a ales sa isi petreaca somnul de veci la tara si este nevoit sa vanda locul pe care il rezervase in Capitala.

,Locul este pe Aleea Artistilor, nesapat, zona linistita", explica acesta, insistand ca pretul cerut este unul mai mult decat acceptabil. ,Un loc bun poate sa coste si 2.500 de euro", spune acesta. O marfa la fel de valoroasa pare a fi parul natural. Daca atinge 40 de centimetri si este sanatos, poate aduce posesorului 5 milioane de lei pe kilogram. ,Sunt pentru opera din Ankara, pentru producerea de peruci si mese", explica solicitantul. Pentru cei in cautare de idei de afaceri, Internetul poate fi un punct de plecare.

Exista oferte pentru chioscuri de termopan si pentru intreaga aparatura necesara infiintarii unui fast-food. ,Vand totul: aparate chebap, un rotisor, mese de inox, friteuze, congelatoare, pentru 3.000 de euro", spune proprietarul unui magazin saorma. Pentru un chiosc de flori din termopan, cu o suprafata de sase metri patrati, pretul de pornire este de 40 milioane de lei vechi. Exista si oferte de servicii. ,Ramane catelul singur? Ma ocup eu de el pentru 100 de mii pe zi", se spune intr-un alt anunt, fara a se specifica ce include pretul respectiv.

Copiii seropozitivi ofera felicitari si tapiserii

Cumparaturile online nu aduc profituri doar firmelor care administreaza site-urile. In unele cazuri, banii sunt folositi in scopuri caritabile. Fundatia ,Alaturi de Voi" a infiintat recent un magazin virtual, www.shop.alaturidevoi.ro, pentru a ajuta 55 de copii infectati cu virusul HIV. Produsele expuse, tablouri, tapiserii si felicitari sunt realizate cu talent de copiii si adolescentii infectati cu HIV, de la Atelierele Protejate din cadrul Scolii Speciale ,C.A. Rosetti'" din Iasi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.