Harta topografica aeriana a Romaniei va fi refacuta dupa doua decenii, fiind utila, in principal, pentru delimitarea tuturor terenurilor si introducerea proprietarilor intr-o baza de date, planurile putand fi obtinute la cerere, prin intermediul Internetului.

Directorul general adjunct al Agentiei de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ACPI) din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Mihai Busuioc, a declarat ca, pana acum, au fost efectuate zboruri peste 98 la suta din suprafata tarii, urmand sa mai fie realizate fotografii aeriene pe doar doi la suta din teritoriu, in zonele de granita cu Bulgaria, Ungaria, Serbia si Muntenegru si Republica Moldova.

In acest din urma teritoriu, zborurile vor fi realizate de Directia Topografica Militara. ,Aceste ortofotoplanuri urmeaza sa fie predate Ministerului Agriculturii pana in 15 februarie 2006'', a mentionat Busuioc.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.