Romanii utilizeaza o periuta de dinti aproape doi ani, in medie, in loc sa o schimbe la cel mult patru luni, iar intr-un an consuma doar doua trei tuburi de pasta de numai 50 de mililitri, pentru ca putini isi spala dintii de doua ori pe zi, cum recomanda specialistii. Declaratia apartine conferentiarului Constatin Varlan, presedintele Societatii de Stomatologie Estetica din Romania si a fost facuta ieri, cu ocazia deschiderii celui de al lX-lea Congres National al Uniunii Nationale a Asociatilor Stomatologice.

Potrivit unui sondaj realizat recent de specialisti, peste trei sferturi dintre intervievati au declarat ca se spala pe dinti de doua ori pe zi, proportie imbucuratoare comparativ cea de acum cativa ani cand doar 45% stiau ca periajul trebuie realizat de mai multe ori. Medicii spun ca pastele de dinti cu fluor sunt foarte des recomandate pacientilor, mai ales pentru ca sursele de apa sunt sarace in acest element.

Alte statistici realizate recent, in mai multe orase mari din Romania, arata ca numarul afectiunilor dentare la copiii de 12 ani a scazut in ultimii patru ani. Astfel, daca in urma cu patru ani la copiii de 12 ani erau in medie 4,1 dinti cariati, tratati sau absenti, dupa mai multe campanii de fluorizare, ponderea a scazut la 2,5 sau chiar 1,94 in Bucuresti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.