De ce unii oameni par mai tineri iar altii nu isi pot ascunde varsta reala? Iata noua obiceiuri nesanatoase care te imbatranesc cu zece ani.

Cand incercam sa facem o rutina din lucrurile pozitive, rezultatele vor fi pe masura. La fel se intampla si cand obiceiurile rele isi fac loc printre activitatile noastre zilnice. Aceste obiceiuri tind sa ne imbaatraneasca cu aproximativ 10 ani, chiar si mai mult, mai ales ca procesul imbatranire nu vizeaza dor aspectul fizic, ci si sanatatea, metabolismul si activitatea organelor interne.

  • 9 "obiceiuri" nesanatoase care te imbatranesc cu 10 ani

Lipsa diversificarii alimentatiei

Una dintre primele zece cauze ale cancerului stabilite la nivel mondial se refera la lipsa diversificarii alimentatiei, adica oamenii s-au obisnuit sa manance cam aceleasi preparate in fiecare zi. Organismul nostru are nevoie de multi nutrienti, vitamine si minerale, dar si de substante active, de aceea alimentatia trebuie diversificata, iar alimentele de sezon nu trebuie niciodata evitate. Baza alimentatiei se realizeaza prin lactate, branzeturi, cereale, carne (neprajita, neafumata si nici din mezeluri, ci doar fiarta, pregatita la cuptor sau pe gratar), legume si fructe.

Consumul de alimente si preparate nesanatoase

Alimentele si preparatele nesanatoase ar trebui excluse din alimentatie. Printre aceastea se numara: mezelurile (pe care multe persoane le consuma in fiecare dimineata si chiar in timpul zilei), margarina (incercati ca macar din alimentatia copiilor sa o excludeti), mancarurile prajite, carnea afumata, carnea grasa (de porc de exemplu, oaie, miel etc.), dulciurile.

Lipsa miscarii – sedentarismul

Miscarea de zi cu zi mentine sanatatea sistemului circulator si un volum sanguin optim pentru sanatate, asigura deschiderea capilarelor din corp care in stare de repaus stau inchise, mentine silueta, arde caloriile, regleaza metabolismul, elimina stresul si scade hormonii de stres, imbunatateste circulatia cerebrala, dar si calitatea somnului etc. Iata doar cate efecte pozitive care se datoreaza miscarii.

Citeste si:
Sistemul informatic al ANAF este aproape blocat
Sistemul informatic al ANAF...

Indiferent de cum alegem sa facem miscare, este important ca ea sa existe zilnic in stilul nostru de viata: fie alegi sa mergi dimineata in parc la altergat, fie seara, fie ai un abonament la fitness, dans sau piscina, orice varianta de miscare e binevenita.

Citeste mai multe pe acest subiect pe Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.