Consumatorii vor plati inca sase sau sapte ani taxa de un cent pe fiecare litru de produs petrolier pana la acoperirea sumei de 663,3 milioane de dolari (1,6 miliarde lei noi) reprezentand datoriile acumulate de fosta Companie Romana de Petrol (CRP) in perioada 1992-1997. Potrivit datelor Ministerului Economiei si Comertului (MEC), transmise la solicitarea Mediafax, pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, a fost colectata in contul datoriei mentionate suma de 167,8 milioane de dolari (524,9 milioane de lei noi).

Potrivit estimarilor MEC, in ritmul actual de colectare, suma de 1,6 miliarde de lei (calculata de MEC la un curs de 2,5100 lei pe dolar) va fi stinsa in totalitate in urmatorii sase - sapte ani. Datoriile de milioane de dolari au fost acumulate in perioada 1992 - 1997, cand rafinariile, prin societatea Rafirom si mai apoi prin CRP, importau si prelucrau titei platit cu credite bancare, dar erau obligate de stat sa vanda ieftin produsele petroliere.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.