Ministrul Educatiei a declarat ca scolile neautorizate sanitar aflate in zone de unde copiii vor putea fi transportati in conditii bune la alte scoli vor fi desfiintate.

Daniel Funeriu a spus ca, in acest an, numarul copiilor care invata in scoli neautorizate sanitar este mult mai mic comparativ cu anii trecuti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cele care nu vor avea o autorizatie sanitara si de unde copiii vor putea sa fie transportati in conditii foarte bune se vor inchide. Desigur, acolo unde nu se pot inchide aceste scoli pentru ca nu exista o alta scoala la distanta rezonabila va trebui sa gasim cea mai buna solutie si vom incerca sa lucram impreuna cu primarii pentru ca, pana la urma, ministerul doreste sa sprijine aceste comunitati, dar este si datoria primarilor sa se ocupe de aceste lucruri", a spus Funeriu.

Ministrul Educatiei a spus ca problemele privind pregatirea si autorizarea scolilor depind intr-o mare masura si de implicarea primarilor si de solutiile pe care acestea le gasesc.

"Eram in Iasi si am fost intrebat de ce sunt probleme cu gradinitele. Raspunsul meu a fost simplu: de ce in Brasov nu sunt, de ce in Arad nu sunt, de ce in Alba nu sunt astfel de probleme? Pentru ca aceste localitati au primari mai buni si nu este o intamplare acest lucru", a afirmat Daniel Funeriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.