Fostul ministru al Sanatatii Ovidiu Branzan a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca vina pentru incidentul de la Maternitatea Giulesti nu apartine doar asistentei care a plecat din salon, ci si Guvernului Boc, care a blocat posturile in sanatate.

Branzan, care este vicepresedinte al PSD Timis, a afirmat ca arestarea asistentei de la Maternitatea Giulesti este una "abuziva" si ca "nimeni nu se intreaba" unde erau celelalte asistente si infirmiere care ar fi trebuit sa fie de serviciu in acel salon, dar nu existau, deoarece posturile in sanatate sunt blocate, relateaza MEDIAFAX.

"Asistenta de la Maternitatea Giulesti a fost arestata abuziv, deoarece nu este un pericol social, iar vinovatia ei urmeaza sa fie stabilita in instanta. Acea femeie poate este vinovata pentru ca a iesit din salon, dar nimeni nu se intreaba unde erau celelalte doua asistente care trebuiau sa fie in salon, dar nu exista, pentru ca nu exista loc in schema de personal in acel spital, deocamdata. Unde erau cele doua infirmiere care trebuiau sa existe acolo, fiind o sectie de neonatologie. Deoarece Guvernul Boc a blocat posturile in sanatate este imposibila functionarea in parametri minimali a unor sectii", a afirmat Branzan.

  • Posturile din sanatate trebuie deblocate urgent

In opinia fostului ministru al Sanatatii, premierul Emil Boc ar trebui sa deblocheze "de urgenta" posturile din sanatate.

"Drept pentru care premierul Boc ar trebui sa aprobe de urgenta deblocarea posturilor din sanatate, macar in sectiile unde e imperios necesar. Pentru ca daca nu avem destui oameni, mor oameni si o sa mai moara oameni in continuare, nu neaparat in incendii, ci pentru ca nu pot fi ingrijiti", a spus Branzan.

El a afirmat ca in timpul mandatului sau de ministru a fost semnat un acord cu Banca Mondiala in valoare de 110 milioane de euro, banii fiind destinati modernizarii maternitatilor din Romania, insa programul nu s-a terminat nici dupa sase ani.

"Inca din 2004 am demarat un program cu Banca Mondiala, in valoare de 110 milioane de euro, de modernizare a maternitatilor din Romania. Acest program nici in ziua de astazi nu s-a terminat si suntem in 2010. Este incalificabil sa ai bani, sa ai proiecte si sa nu modernizezi aceste maternitati", a concluzionat Branzan.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Mai multe detalii despre incidentul de la Maternitatea Giulesti cititi in DOSARUL 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.