Chiriile pentru garsoniere si apartamente cu doua camere in Capitala au scazut in ultimele luni. Astfel, aproape de inceperea anului universitar, au reaparut oferte de 100-150 de euro pe luna pentru astfel de locuinte, in cartiere precum Titan, Berceni sau Militari, se arata într-un studiu al Imopedia.

Studentii care urmeaza cursuri universitare in Bucuresti au inceput sa posteze cereri de inchiriere de locuinte, cele mai vizate fiind garsonierele si apartamentele de doua camere din cartierele Grozavesti, Drumul Taberei, Militari, dar si din zonele centrale Universitatii, Romana si Cismigiu, potrivit unui studiu al agentiei de analize imobiliare Imopedia.

Astfel, in zona Grozavesti, in ultimele doua luni au crescut cererile pentru garsoniere cu 41 la suta, iar pentru apartamente cu doua camere, cu 35 la suta, in vreme ce pentru apartamentele cu trei camere cererile au crescut cu numai 13 la suta, relateaza MEDIAFAX.

Cresteri asemanatoare de cereri s-au inregistrat si in zonele Militari, Drumul Taberei (peste 35 la suta atat pentru garsoniere, cat si pentru apartamente cu doua camere), Berceni, Stefan cel Mare (peste 25 la suta la ambele categorii de locuinte), dar si Piata Romana (31 la suta pentru garsoniere, 27 la suta pentru apartamente de doua camere).

  • Mai mult, au reaparut chiriile de 100-150 de euro, atat pentru garsoniere - in zonele Titan, Militari, Berceni, Rahova, Drumul Taberei, cat si pentru apartamente de doua camere - in Titan, Brancoveanu, Drumul Taberei, Colentina si Berceni.

Garsoniere cu chirii de intre 200 si 300 de euro
pot fi gasite in cartierele Dristor, Vitan, Iancului, Tineretului si Decebal, iar apartamente de doua camere la un pret cuprins intre 250 si 400 de euro - in zonele Mosilor, Grozavesti/Crangasi, Vitan, Tineretului si Dristor.

Preturile pentru locuinte in zonele centrale, Romana, Universitate, Victoriei, Unirii sau Dorobanti se ridica la peste 300 de euro pentru garsoniere, si peste 400 de euro pentru apartamente de doua camere. De asemenea, chiria pentru un apartament de trei camere in zonele Primaverii sau Dorobanti depaseste 450 de euro, se mai arata in studiul Imopedia.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.