Topul a fost realizat dupa criterii relevante pentru performantele fiecarui liceu, precum media de admitere la liceu, mediile obtinute la examenul de Bacalaureat si prezenta elevilor la olimpiade.

  • Cele mai prestigioase licee la nivel national
Astfel, primele doua licee la nivel national, luand in considerare media de admitere si cea obtinuta la Bacalaureat, sunt Colegiul National „Sfantul Sava” din Bucuresti, urmat de Colegiul National "Mircea Cel Batran" din Constanta.

Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Galati se afla pe locul al treilea in top, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanta pe locul patru, iar Colegiul National „Carol I” din Craiova pe locul cinci.

Primele trei licee din municipiul Bucuresti, dupa media de admitere si cea obtinuta la BAC, sunt Colegiul National „Sfantul Sava”, Colegiul National „Mihai Viteazul” si Colegiul National „Gheorghe Lazar”.

„Un astfel de clasament este util cel putin din doua motive: unul care priveste mai buna orientare a absolventilor de gimnaziu si un altul, putin utopic, care priveste mai buna orientare a administratorilor invatamantului romanesc in identificarea si cultivarea calitatii in educatie” a declarat George Cazacu, director al Colegiului National „Sfantul Sava”.

Situatia tuturor liceelor din Romania, impreuna cu evolutia acestora, comparativ cu anul 2009, poate fi vizualizata integral pe site-ul admitereliceu.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.