Un barbat de 77 de ani, din localitatea Tarnava, judetul Sibiu, infectat cu virusul West Nile este in afara oricarui pericol, confirmarea infectarii fiind trimisa dupa externarea acestuia din spital.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Sibiu, cazul de meningita West Nile confirmat in judetul Sibiu este la un pacient in varsta de 77 de ani, din localitatea Tarnava, judetul Sibiu, care a fost internat in Spitalul Medias la inceputul lunii august, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit medicilor, pacientul s-a prezentat la spital cu simptome ale unei pneumonii si s-au trimis probe la Bucuresti pentru confirmarea diagnosticului. Pentru ca primele probe au fost suspecte, s-a mai trimis un rand de analize, iar acestea au confirmat diagnosticul de meningita West Nile.

Confirmarea a sosit insa dupa externarea din spital a pacientului, care a fost trimis acasa in stare buna, in afara oricarui pericol, urmand a fi monitorizat in continuare de catre medicul de familie.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca in Romania s-au inregistrat sapte cazuri de infectare cu West Nile, iar doua au decedat. Cele sapte cazuri de West Nile s-au inregistrat in Sibiu (doua), Constanta, Galati, Dolj, Teleorman si Bucuresti. Cele doua persoane, care au decedat din cauza virusului si a altor afectiuni asociate aveau 75 si 79 de ani.

Alte doua cazuri de infectare cu virusul West Nile sunt in evaluare, a precizat ministrul Cseke, adaugand ca acestea s-au inregistrat in Cluj si Mures. Ministrul a mai spus ca au fost 80 de persoane testate, fiind confirmate cele sapte cazuri, din care doua au decedat.

[VIDEO] Alerta in Romania: Doua persoane, ucise de virusul West Nile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.