Peste tot pe unde participa, inventatorii romani iau zeci de medalii pentru creatiile lor, unele "trasnite", altele foarte complicate. De ieri, la Salonul Inventika 2005, sunt prezentate gratarul ecologic, cursa pentru familii de soareci, buda reglabila, bradul dansator, aparatul de erectie si ejaculare artificiala, dar si mitraliere si focoase inteligente. Bogdan Colpos (foto mare), de 12 ani, elev in clasa a V-a, din Onesti, este considerat deja un copil teribil. Are deja cateva medalii si lucreaza la alte inventii.

La targul deschis ieri la Romexpo, Bogdan a venit cu ultima creatie: pisoarul reglabil. "Am fost la targul de inventii de la Moscova si nici eu, nici bunicul meu, nu am putut sa folosim pisoarul pentru ca era foarte inalt. Asa ca am inventat o metoda ca vasul de WC sa urce sau sa coboare, in functie de inaltimea celui care il foloseste", ne-a declarat cel mai tarnar inventator medaliat.

Bunicul lui, Vasile Lupu, este tot in bransa si are un numar impresionant de inventii si medalii, dar nici una atat de importanta ca a lui Bogdan - "Meritul inventiv in grad de cavaler" - pe care a primit-o la Bruxelles. Presedintele Basescu, prezent ieri la Romexpo, l-a felicitat indelung pe tanarul din Onesti. Vasile Lupu a adus si el cateva din ideile sale "trasnite": dus cu vibromasaj si autosamponare, carutul care urca scarile etc.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.