Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a lansat ieri o noua campanie, mai ampla, prin care vizeaza educarea si constientizarea cetatenilor ca isi pot apara singuri drepturile de consumatori. Campania a fost denumita "Nu esti singur! Iti poti apara drepturile de consumator" si este lansata in cadrul programului Phare 2002, care are si scopul de a sustine intarirea capacitatii institutionale a ANPC in vederea supravegherii pietii in Romania pentru o mai buna protectie a consumatorilor.

Campania are scopul de a informa consumatorii asupra drepturilor legale pe care acestia le au in cazul cumpararii de produse sau servicii si cum pot beneficia de corectarea prin propriile masuri in cazul in care aceste bunuri prezinta defecte. De asemenea, prin aceasta campanie, lansata la nivel national, consumatorii vor fi informati despre institutiile si procedurile care ii vor asista cand trebuie sa ia masuri de corectare.

Campania, care se va derula pe percursul unei luni, respectiv in perioada 30 septembrie - 30 octombrie, este finantata de Uniunea Europeana, iar pentru lansarea acesteia, ANPC s-a bucurat de sprijinul companiei de consultanta European Profiles. O data cu lansarea evenimentului, ANPC isi va promova si noua imagine, printr-un nou logo si website.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.