Potrivit unui ordin al ministrului Administratiei si Internelor, de la 1 octombrie suma minima necesara pentru intrarea in tarile din Spatiul Schengen se reduce de la o suta de euro pe zi la 30 de euro pentru fie-care zi. La aceasta suma se adauga suma fixa de 150 de euro, necesara pentru a acoperi cheltuielile de transport pana la destinatie si inapoi in Romania.

Cetatenii romani care calatoresc in strainatate vor primi si un ghid care va contine noile conditii care trebuie indeplinite pentru iesirea din tara. Chestorul Nelu Pop, seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), a declarat ca acest ghid a fost tiparit, in prima etapa, in peste 5.000 de exemplare care vor fi distribuite in punctele de trecere a frontierei. "Politistii de frontiera sunt obligati sa-l prezinte si sa-l ofere cetatenilor romani care intra sau ies din tara, introducandu-l in pasaport", a precizat chestorul Pop.

Ghidul ofera informatii legate de actele necesare iesirii din tara, cuantumul sumei minime in valuta necesare la iesire, documentele necesare in schimbul sumei destinate acoperirii cheltuielilor de transport si alte date utile pentru cetatenii romani care calatoresc in strainatate. Ghidul contine si numere de telefon si adrese de e-mail la care pot fi facute sesizari si reclamatii. In legatura cu actele de coruptie din interiorul Politiei de Frontiera, chestorul Nelu Pop a precizat: "I-am controlat si in sosete, si in cotetul cainelui, peste tot, o sa-i controlez si in continuare", a spus Pop.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.