5.000 de exemplare au fost aruncate ieri pe piata.

"Scoala imi inhiba resursele lingvistice. Uneori am impresia ca ma duc la scoala, dar ca sa pot fuma in liniste. Vinerea trecuta, am avut cel mai frumos vis din viata mea. M-am culcat foarte tarziu, aproape spre dimineata, pentru ca am fost singura acasa si, fiind inceput de week-end, mi-am permis o noua criza de vagotonie (…). Acelasi tanar fata de care se manifesta voluptatea afinitatii mele onirice reapare la scoala in posturi din ce in ce mai afectuoase si ce e mai revoltator in public.

Asa se face ca m-am visat tinandu-ne de mana, sarutandu-ne, imbratisandu-ma cu acest gay misterios in clasa, in fata colegilor, in fata scolii unde se facea ca ma astepta sa ies de la ore si sa mergem acasa pana si in prezenta unor profesori. Dimineata m-am trezit exact asa cum m-as trezi daca as dormi langa un iubit".

Asa incepe un articol din revista "Inklusiv", prima publicatie a gay-ilor, lesbienelor, bisexualilor si transsexualilor din Romania. Articolul descrie modul in care un baiat a descoperit ca are inclinatii homosexuale. Primul numar al revistei a fost lansat la parada homosexualilor, care a avut loc in Capitala, in primavara. Florin Buhuceanu, presedintele Asociatiei Accept, a explicat ca de atunci colectivul redactional s-a rodat suficient pentru a avea curajul sa scoata publicatia pe piata.

Deocamdata are un tiraj de 5.000 de exemplare, costa 84.000 de lei, teoretic se poate gasi la toate chioscurile Rodipet din marile orase, invelit in tipla. Ieri, la numarul 3 al revistei, a avut loc si lansarea oficiala. Gazde au fost Florin Buhuceanu, colectivul redactional si Brianna Caragea, o heterosexuala care sustine public cauza homosexualilor. Printesa Caragea apare pe coperta cu steagul curcubeului, simbolul homosexualitatii, intre dinti, iar in paginile revistei explica intr-un interviu de ce este "vaginocrata".

Revista mai contine si pagini de cultura. In prima parte - povestea Yukio Mishima, cel mai important romancier nipon din secolul XX care, desi a fost casatorit, prefera compania barbatilor. In partea a doua a paginilor de cultura - explicatii despre Yahoi, adica desene animate si ilustratii care infatiseaza relatii si sex intre baieti.

Primele 12 pagini ale revistei reprezinta suplimentul gratuit, editat de Accept din banii Fondului Global de Combatere a HIV-SIDA, TBC si Malarie. Articolul din care am reprodus un fragment face parte din acest supliment, iar Florin Buhuceanu a explicat ca este firesc, deoarece combaterea HIV-SIDA nu inseamna doar oferirea de prezervative, ci si de informatii despre practicile sexuale. Conform colectivului redactional, revista se adreseaza atat homosexualilor, care in acest fel se vor cunoaste mai bine intre ei, cat si publicului larg, care va avea sansa sa devina mai tolerant.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.