Pe 1 octombrie Biblioteca Centrala Universitara va fi iluminata in roz, moment ce aduce in atentia publicului din Romania o problema cu implicatii majore in viata femeilor - cancerul de san. In urma cu cinci ani, Fundatia Renasterea a lansat Programul de Prevenire si Depistare Precoce a Cancerului de San, insufletita de dorinta de a transmite femeilor convingerea ca, depistata si tratata la timp, aceasta boala poate fi invinsa.

Din dorinta de a completa serviciile de informare a populatiei, a fost inaugurata Linia Roz, primul serviciu de apel telefonic gratuit din Romania la care cei interesati pot obtine informatii referitoare la cancerul de san. Numarul 08008.300.300 este apelat de toate categoriile de cetateni, atat de femei, cat si de barbati sau membrii familiilor celor diagnosticati.

Luna octombrie reprezinta un punct de varf in mediatizare pentru ca ea semnifica pe plan international luna dedicata luptei impotriva cancerului de san. La 1 octombrie are loc iluminarea in roz a unor cladiri reprezentative din Bucuresti si din alte orase ale tarii, alaturandu-ne Initiativei Mondiale de Iluminare. In Bucuresti evenimentul a fost gazduit, in 2001 de Ateneul Roman in 2002 de Muzeul George Enescu, in 2003 de Teatrul National si in 2004 de C.E.C. In acest an, alaturi de Bucuresti, evenimentul Iluminarii a fost extins in cinci orase din tara: Bacau, Brasov, Constanta, Iasi si Tg. Mures.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.