In judetele calamitate se fura lopeti, lemnaria din casele sinistratilor, sacii de plastic si nisipul pentru diguri

In satele sinistrate din judetele Ialomita si Constanta, autoritatile au sporit numarul politistilor dupa ce mai multi cetateni au reclamat prezenta hotilor in casele inundate. Inspectoratul de Politie al Judetului Ialomita a luat masuri speciale pentru a preintampina furturile in comuna Barbulesti, localitate cu populatie majoritara de etnie rroma, dupa ce s-au primit informatii ca mai multi cetateni au sustras din alimentele pe care autoritatile le-au trimis sinistratilor.

In acelasi timp, peste 100 de sateni refuza sa plece din casele inundate, de teama furturilor, motiv pentru care la Barbulesti au fost mobilizati 10 politisti si 25 de jandarmi care patruleaza zi si noapte. Acestia au primit ordin sa-i legitimeze pe toti cei care se deplaseaza prin localitate dupa lasarea intunericului. Tot la Barbulesti, hotii au furat chiar si lopetile necesare inlaturarii efectelor calamitatii, iar in cartierul Bora, din municipiul Slobozia, cativa indivizi au rasturnat nisipul si au furat sacii de rafie dintr-un dig facut de militari.

La Tuzla, cativa rromi au fost prinsi in timp ce se indreptau spre gospodariile inundate pentru a da iama in curtile ramase fara proprietari. Seful de post din Tuzla, agent-sef adjunct Nicolae Datcu, a precizat ca in fiecare noapte patruleaza cu 30 de agenti, jandarmi, politisti de frontiera si gardieni pentru a supraveghea locuintele afectate de inundatii.
Si la Costinesti au fost prinsi mai multi hoti care incarcasera in carute lemne furate din casele distruse. Comisar-sef Stefan Munteanu, seful politiei din localitate, a precizat ca acestia din urma au fost prinsi la timp. Autoritatile locale sustin ca actioneaza preventiv si nu au avut loc furturi.

Batuti mar de localnici

In vara, localnicii din Vadu Rosca i-au luat la bataie pe cativa hoti care furasera din casele inundate. Pana la urma, hotii au fost luati de politisti.
La acelasi val de inundatii, satenii de pe Valea Siretului marturiseau ca nu pot inchide un ochi noaptea de frica bandelor de talhari care umblau cu barcile in cautarea caselor parasite.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.