Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica organizeaza, in perioada 26 septembrie - 8 octombrie, "Saptamanile Cercetarii Romanesti", care se desfasoara sub egida Ministerului Educatiei si Cercetarii. In cadrul manifestarii vor avea loc mai multe evenimente - conferinte, lansari de programe pentru cercetare si expozitii.

Astazi, la Palatul Parlamentului va fi lansat proiectul "Elaborarea strategiei nationale in domeniul Cercetare-Dezvoltare Inovare pentru perioada 2007-2013, bazata pe elementele unei planificari strategice". Programul, lansat de MEdC, prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, va fi realizat de un consortiu format din 26 de institutii de invatamant superior, institute de cercetare ale Academiei Romane, institute nationale de cercetare, organizatii publice si private de cercetare, coordonate de CNCSIS si Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare (UEFISCSU) si se va desfasura pe o perioada de 18 luni.

Intre 27 si 28 septembrie va avea loc, in sala Bibliotecii Academiei Romane, conferinta Internationala "PC7: Oportunitati si provocari pentru Romania". La aceasta conferinta vor fi prezenti si reprezentanti ai Directoratului General pentru Cercetare al Comisiei Europene. Intre 4 si 8 octombrie, la Complexul Expozitional Romexpo, se va desfasura "Salonul Cercetarii 2005", in care vor fi prezentate realizari ale cercetarii romanesti.

Tot la Romexpo si in aceeasi perioada va avea loc si a IX-a editie a Salonului National de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi "Inventika - 2005". Incepand cu aceasta editie, salonul este organizat sub patronajul MEC si al Salonului International de Inventii de la Geneva, avand sprijinul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci.

Pe 4 octombrie, la Ateneul Roman, Fundatia Euro Action va lansa "Programul pentru monitorizarea afectiunilor cronice", care este dedicat informatizarii si eficientizarii metodelor de cercetare clinica. Lansarea va fi urmata de un concert de gala sustinut de Valentin Gheorghiu. In programul manifestarii mai figureaza si expozitia itineranta "Fusion Expo", care este gazduita in fiecare an in cateva dintre tarile participante la Programul European de Fuziune al Euratom si este organizata sub auspiciile Comisiei Europene. Expozitia va fi organizata la Bucuresti, in sediul Bibliotecii Academiei Romane, in perioada 5-15 octombrie, si la Iasi, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", intre 19 si 28 octombrie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.