Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a cerut pentru a doua oara postului Prima TV sa opreasca difuzarea emisiunii „Tradati in dragoste“, prezentata de Ernest. Productia a mai fost interzisa o data in urma cu patru luni, formatul acesteia fiind regindit.

CNA a acuzat "Tradati in dragoste" ca incalca atit dreptul de intimitate al persoanei, garantat in Romania, dar si normele de conduita profesionala a detectivilor. "Pornim de la premisa ca orice roman - in afara personalitatilor publice, unde discutia este mai complexa - are dreptul la viata privata. Daca cei de la Prima TV vor face in asa fel incit nimeni sa nu se identifice in persoanele filmate, adica sa foloseasca personaje fictive, atunci nu avem nimic impotriva emisiunii", a declarat pentru "Cotidianul" Attila Gasparik, vicepresedintele CNA.

Reprezentantii CNA au mai atras atentia ca o alta regula incalcata de emisiunea de la Prima TV este faptul ca, potrivit Ministerului de Interne, detectivii nu au voie sa faca publice rezultatele anchetelor la care lucreaza.

Amenintari grele

In cazul in care postul de televiziune nu va respecta aceste cerinte, Gasparik a declarat ca CNA va continua sa sanctioneze postul de televiziune cu amenzi de la 150 pina la 500 de milioane de lei vechi si chiar cu ridicarea temporara a licentei in prime-time. In privinta acestei probleme, Romedia, Patronatul Presei din Romania, a dat publicitatii un comunicat in care contesta hotarirea CNA si solicita Comisiilor de specialitate ale Parlamentului sa evalueze activitatea acestei institutii, "intrucit Consiliul National al Audiovizualului si-a facut o practica periculoasa din a sanctiona studiourile private de televiziune".

Promisiuni incalcate

CNA a mai interzis o data "Tradati in dragoste", in urma cu patru luni. Reprezentantii Prima TV au promis atunci sa restructureze formatul emisiunii, pentru a putea fi difuzata in continuare.

"S-a constatat ca emisiunea presupune o brutala ingerinta in viata privata a persoanelor, filmate in spatii publice sau private, fara acordul acestora sau fara a se asigura protectia totala a identitatii lor", arata CNA in scrisoarea deschisa din luna mai, adresata lui Christophe Buerge, director general al Prima TV. Saptamina trecuta, dupa vizionarea unor secvente dintr-o editie noua a emisiunii, Ralu Filip a ajuns la concluzia ca Prima TV nu si-a respectat promisiunea facuta si difuzeaza, in continuare, imagini ale unor persoane fara acordul lor.

60.000 de dolari pe ora

"Tradati in dragoste" a preluat ideea emisiunii "Cheaters", produsa de Reality TV si prezentata de Joey Greco. Programul a implinit 100 de episoade anul acesta si se difuzeaza de peste cinci ani. Si in SUA, "Cheaters" a ridicat destule proteste din partea breslei, dar emisiunea nu a fost interzisa. Producatorii cheltuiesc aproape 60.000 de dolari pe ora pentru realizarea acestui program, iar audienta emisiunii este formata mai ales din persoane cu venituri reduse.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.