Romania a fost admisa in Asociatia Europeana de Evaluare a Produselor Medicamentoase (EMEA)

Controlul medicamentelor nou-aparute pe piata, dar si prevenirea reactiilor adverse cad in sarcina Agentiei Nationale a Medicamentului.
Romania a fost admisa in Asociatia Europeana de Evaluare a Produselor Medicamentoase (EMEA) si acest lucru inseamna ca introducerea unor medicamente noi pe piata sau evaluarea eficientei celor deja existente se va face conform reglementarilor europene. "Romania, prin Agen-tia Nationala a Medicamentului, a fost acceptata pe baza criteriilor de competenta si eficienta a expertilor nostri la grupurile de lucru din ultimii doi ani", ne-a declarat Magdalena Badulescu, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului.

Pentru a putea face parte din EMEA, Romania a trebuit sa indeplineasca standardele cerute de reglementarile europene. "Agentia Nationala a Medicamentului lucreaza la standarde europene, nu numai ca implementare a legislatiei, dar si ca implementare a activitatii. Acest lucru ne ajuta si ne da garantia calitatii, sigurantei si eficientei medicamentelor introduse pe piata romaneasca. Medicamentele sunt evaluate la aceleasi standarde cu tarile care sunt membre UE. De asemenea, standardele aplicate la evaluarea medicamentelor sunt egale pentru toti producatorii, indiferent ca este producator de generice sau de originale", ne-a mai spus Magdalena Badulescu. Una dintre cele mai importante activitati pe care trebuie sa le desfasoare o astfel de Agentie este farmacovigilenta, adica activitatea de detectare si prevenire a reactiilor adverse la produsele medicamentoase.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.