Municipalitatea a intrat in alerta, ieri, in urma unei avertizari transmise de Apele Romane, potrivit careia nivelul apei in salba de lacuri a Capitalei va depasi cotele de pericol si de aparare, din cauza precipitatiilor prognozate pentru urmatoarele trei zile.

Virgil Carstea, seful Administratiei Lacurilor din Primaria Capitalei, a declarat agentiei Mediafax ca, potrivit avertizarii primite de la Apele Romane, in urmatoarea perioada, debitele lacurilor bucurestene vor creste semnificativ, existand pericolul depasirii cotelor de atentie si de aparare.

Cotele de pericol ale lacurilor Carol si Circului au fost depasite deja cu peste 30 de centimetri si sunt in crestere. Lacul artificial din Parcul Cismigiu s-a revarsat pe alei, acum doua zile, autoritatile intervenind pentru evacuarea apei din zona.

Administratia Lacurilor lucreaza deja la intarirea digurilor si malurilor lacurilor cu saci de nisip. De asemenea, in zona au fost deplasate deja echipe de interventie.

La randul lui, viceprimarul general Razvan Murgeanu a precizat ca, potrivit prognozei, in Bucuresti va ploua pana sambata, autoritatile locale intrand deja in alerta.

Ploaia cazuta in Capitala incepand de luni a inundat aproape toate strazile orasului, sute de subsoluri de blocuri, mai multe scoli si gradinite. Zonele Capitalei afectate de ploi au fost sectoarele 3 si 4, in special perimetrul cuprins in zona Sincai, Cheiul Dambovitei si Mihai Bravu.

Zeci de trasee RATB au fost intrerupte din cauza inundatiilor si deviate pe rute alternative.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.