Unul dintre liderii lumii interlope bucurestene, Nicu Gheara, a reusit ieri sa umileasca Politia Romana. El a identificat o masina care il urmarea, a blocat-o in trafic si a chemat in ajutor televiziunea si politia. Dupa cercetari, oamenii legii au ajuns la concluzia ca autoturismul suspect apartine unei structuri informative, iar ocupantii sai sunt angajati ai aceleiasi institutii.

Nicu Gheara se indrepta spre casa si observase de aproape trei ore ca este filat de trei autoturisme. La intersectia dintre Soseaua Fundeni si Soseaua Colentina, in apropierea casei sale, a reusit cu ajutorul bodyguarzilor sa blocheze unul dintre autoturisme. Acesta era echipat cu o multime de dispozitive de supraveghere, iar ocupantii sai nu au dorit sa vorbeasca decat in prezenta politiei.

In aceste conditii, afaceristul a telefonat la Sectia 7 Politie, iar ofiterii sositi la fata locului au constatat ca masina respectiva apartine unei structuri informative, dar nu au facut publica identitatea acesteia.

Ofiterii de filaj au plecat imediat dupa sosirea politistilor, iar dupa aceea Nicu Gheara s-a deplasat la sectie pentru a depune o reclamatie. El a declarat ca s-a intors in tara de cinci zile si de atunci s-a simtit urmarit permanent. "Cred ca aceasta hartuire trebuie sa inceteze. Am venit in tara crezand ca aceste lucruri au luat sfarsit, dar acum imi pare rau ca m-am intors. S-au tot spus tot felul de minciuni despre mine: ca as fi cercetat, ca as fi vizat de nu stiu ce ancheta. Nu este nimic adevarat", a spus Gheara.

El a fost sfatuit apoi, fara succes, de un oficial al Sectiei 7 Politie sa nu depuna plangere impotriva institutiei care l-a urmarit. In Romania a existat un singur precedent de acest gen, scandalul capatand numele de "Terasa Anda". Atunci, ofiterii SRI fotografiau si inregistrau discutiile unui ziarist. In plan mondial, un singur cap al lumii interlope, Sam Giancana, si-a identificat si retinut filajul, actionand in judecata apoi FBI pentru hartuire.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.