Autoritatile bucurestene au declarat situatie de urgenta in Capitala, la mai bine de 15 ore dupa inceperea ploilor. Bucurestiul a fost blocat ore in sir: circulatia pe sute de strazi a devenit imposibila, sute de imobile au fost inundate, iar mai multe masini ale regiei de transport in comun nu au putut iesi in traseu.

Zonele Capitalei afectate de ploi au fost sectoarele 3 si 4, in special perimetrul cuprins intre zona Sincai, Cheiul Dambovitei si Mihai Bravu. Este vorba despre mijloacele de transport in comun care circula in zonele Soseaua Colentina, Doamna Ghica, Calea Vacaresti, Soseaua Progresului, Pache Protopopescu, 1 Decembrie 1918, Sincai, Fizicienilor - Energeticienilor, Resita si Drumul Taberei. Scoli, gradinite, ministere, muzee sau manastiri au sunat la pompieri, chemandu-i sa intervina.

Timp de zeci de ore, pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" s-au luptat cu apa, incercand sa o scoata din subsoluri si gospodarii. "O situatie grava s-a inregistrat langa Piata George Cosbuc, pe strazile Gramond si Mitropolit Nifon, unde toate cladirile au subsolurile inundate", a spus Aurel Udor, seful Inspectoratului. In cele aproape 200 de interventii, au fost puse la bataie 49 de autospeciale si mai bine de 200 de pompieri, cadre si militari in termen. Intre institutiile care au cerut sprijin au fost si Palatul Copiilor, Spitalul Marie Curie, Administratia Nationala de Meteorologie, Muzeul Taranului Roman sau Institutul Cantacuzino. Singura solutie pentru a scapa de apa este sa stea ploaia.

Aceasta a fost descrisa cel mai bine de Radu Lucian, directorul Institutului Cantacuzino: "Problemele au inceput o data cu ploile. Nu a fost cazul sa intrerupem activitatea. Nu putem decat sa ne rugam cu totii sa nu mai ploua". Si asta, in timp ce viceprimarul Razvan Murgeanu a anuntat ca "vestea proasta este ca ploua pana maine (nr - azi) in jurul dupa-amiezii... Vestea buna este ca, daca sta ploaia, in doua-trei ore rezolvam problemele".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.