In judetul Buzau, la doar 40 de kilometri de "santierul Basescu", un pod peste raul Ramnic sta sa cada.

Obiectivul cu pricina este parte integranta a drumului european E85 si, practic, leaga Moldova de sudul tarii. In cazul in care podul de la Ramnicu Sarat se va surpa, reabilitarea tronsonului de la Maracineni pe care si-o doreste presedintele va fi aproape inutila pentru redarea circulatiei spre Moldova. Cu toate acestea, in momentul de fata nu se ia nici un fel de masura pentru consolidarea constructiei ce trece peste apele Ramnicului.

La fata locului, podul arata ca dupa bombardament. Inundatiile din luna iulie au maturat casele din vecinatate, iar pilonii de rezistenta ai podului sunt subreziti rau. Pe tronsonul respectiv se circula cu restrictii, limita de viteza fiind de 30 km/ora. Mai mult, in afara de autoturisme si microbuze, restul mijloacelor de transport sunt intoarse din drum.

Exista o varianta ocolitoare, prin localitatea Ramnicelu, insa si pe acolo se circula foarte greu. Dupa suita de vizite ale demnitarilor la santierul Maracineni, prefectul de Buzau si-a luat inima-n dinti si a ridicat problema celui de-al doilea pod. In ciuda avertismentelor date de prefectul Cristinel Marian Bigiu, autoritatile se intereseaza in continuare doar de ,santierul Basescu" .

Sambata, premierul Tariceanu a facut o vizita de lucru aici, probabil pentru a-i impulsiona pe muncitori. Au fost date interviuri presei despre stadiul multumitor al lucrarilor. La final, primul-ministru a precizat ca nu va fi prezent la Maracineni pentru a taia panglica. Motivul invocat de el: ,Este deplasat ca un premier sa vina sa inaugureze reparatia unui pod, chiar daca acesta este mare si pe o cale de acces importanta. Am lucruri mai importante de facut decat sa stau sa pierd vremea la o inaugurare".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.