Cinci soareci uriasi zburau pe o branza, un san a trecut in viteza pe langa ei. O bufnita a ridicat un bustean de pe pamant, iar apoi au mai planat un closet cu aripi si o pereche de chiloti. Ieri, pe cheiul Dambovitei a fost Red Bull Flugtag, adica Ziua Zborului. 30 de echipe au venit sa arate miilor de curiosi ce n-a vazut Bucurestiul.

Cei de la Cheezy au construit cascavalul zburator pe terasa blocului. Doua saptamani au muncit ca sa zboare o juma de metru. Ratoiul Zizi a venit tocmai de la Brasov cu camionul. Toata afacerea i-a costat pe membrii echipei si familiile lor vreo 500 de euro. Planorul Manole tip III si-a frant aripile inca de pe pista, chiar daca mesterii au lucrat pana in ultima clipa la masinarie. Baba Cloanta Cotoroanta a fost creata intr-o fabrica de mobila. Echipa Norisor a lucrat in conditii grele - o parcare din Complexul Studentesc din Timisoara", iar Barca zburatoare a fost muncita intr-o boxa din Bacau.

Fiecare echipa a dat un spectacol la sol si unul in aer, adica a topait un minut in jurul "aparatului", apoi s-a imbarcat si s-a pravalit in Dambovita cam recisoara. Rampa de lansare a fost o platforma montata la 6 metri deasupra garlei. N-a fost zbor sa dureze mai mult de trei secunde. Aia mai intelepti lucrau cu metoda: aruncau mai intai zburatoarea si pe urma sareau dupa ea. Radea lumea de se tinea cu mainile de burta. Cativa au fost atat de prinsi de spectacol ca si-au pierdut copiii in multime. Cei mai seriosi erau "salvamarii" care dadeau navala cu scuterele de apa sa pescuiasca echipajele.

Dupa patru ceasuri, la terminarea concursului, pe Dambovita pluteau numai stinghii, prelate, baloane si roti de toate marimile. Nici un aparat nu a ramas intreg, nici un pilot n-a fost "avariat". Toti fusesera echipati de Red Bull care le-a dat, in loc de "aaaripi", casti si veste de protectie. Echipajul castigator va avea statut de VIP la Red Bull Air Race, un concurs pentru profesionisti si aparate care chiar zboara. Locul doi va fi specatator la Flugtag-ul din Germania, iar locul trei merge la Hangar 7 - considerat cel mai exclusivist muzeu de avioane.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.