Trei masuri de fluidizare si antiblocare a circulatiei, experimentate in ultimul timp in Bucuresti, au avut succes la soferi. Prima e introducerea semaforului secundar care iti da voie sa virezi la dreapta, chiar daca principalul e pe rosu. Asta a facut din banda I de circulatie cea mai rapida din Capitala.

Asimilarea regulii s-a facut pe cale naturala, pentru ca cine blocheaza in Bucuresti un semafor cat de mic ia atatea claxoane si injuraturi, incat n-o mai face a doua oara. Alta gaselnita de succes a fost hasurarea intersectiilor in care se produceau frecvent blocaje.

Instinctiv, soferii s-au ferit sa mai intre orbeste pe un marcaj care aduce a "interzis". A treia, ceva mai veche, este introducerea semaforului cu numaratoare inversa. Soferii stiu exact cat timp mai au de asteptat sau ca sa treaca de stop.

Dar aici e o mica problema: cand mai raman doua-trei secunde, unii calca acceleratia, indiferent ca sunt secunde rosii sau verzi. Greu de zis unde se grabesc. Bucurestiul are un loc de parcare la 12 masini.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.