Edilii Capitalei si-au gasit de lucru pe banii bucurestenilor: vor sa schimbe toate bordurile, din nou.

Doar ce s-au terminat lucrarile de scoatere a bordurilor de piatra cubica si inlocuirea lor cu borduri din beton, ca s-a constatat ca acestea pot fi... rupte cu mana, dupa cum spune primarul sectorului 2, Neculai Ontanu. Si primarul Capitalei, Adriean Videanu, este de aceeasi parere: ,Bordurile astea noi se corodeaza foarte repede si trebuie mers pe borduri din piatra cubica sau granit".

In Bucuresti, cu putin timp in urma, s-a adoptat ideea bordurilor din ciment. Nici un reprezentant al autoritatii locale nu este multumit de noile borduri. ,Dintre sutele de producatori de borduri din beton, nici unul nu face borduri de calitate, care sa reziste ani in sir. Chiar si cele mai bune se distrug dupa cel mult doi ani", spune Elena Ghineraru, directorul Administratiei Strazilor.

Acum ne trebuie borduri din granit si din andezit, adica exact cele vechi. De ce au fost acestea inlocuite? Pentru ca ar fi expirat si, in plus, ,dimensiunile lor nu se mai incadrau in noile STAS-uri". Inca din decembrie 2003 au existat specialisti care au sustinut ca bordurile au o duritate comparabila cu chirpiciul. Vechile borduri au fost scoase de-a valma, atat cele deteriorate, cat si cele bune.

Tot procesul de inlocuire a costat, pana acum, 50 miliarde lei vechi, rezultand din calculul de pret ca s-au pus borduri pe 50 km de bulevarde. Directorul Administratiei Strazilor spune ca banii au ajuns la cele opt firme care au executat lucrarile de inlocuire, intre care Euroconstruct Trading 98 SRL, Tehnologica SRL, Strabag SRL, Delta SRL si Sorocam.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.