Romania sta bine la capitolul alfabetizare si rata de scolarizare, potrivit raportului de dezvoltare umana dat publicitatii de PNUD. Durata si standardul de viata ne situeaza pe locul 64 in topul dezvoltarii umane.
Speranta de viata a romanilor, cit si standardul de viata s-au imbunatatit fata de ultimul raport prezentat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Astfel, Romania are cu 0,019 puncte mai mult, ajungind la 0,792. Domeniile in care tara a facut progrese importante sint alfabetizarea, care a ajuns la un procentaj de 97,3%, si scolarizarea, cu un procent de 72%, potrivit raportului. In plus, speranta de viata a romanilor a ajuns la 71,3 ani, rata maxima fiind de 85 de ani, in timp ce produsul intern brut pe cap de locuitor este de 7.277 de dolari.

Bulgaria devanseaza Romania, situindu-se pe locul 55, cu un nivel al indicelui dezvoltarii umane de 0,808. Alte tari europene situate mai sus sint Slovenia, pe locul 26, Cehia, pe locul 31 si Polonia, pe pozitia 36. Primul loc este ocupat de Norvegia, fiind urmata de Islanda si Australia. SUA si Japonia nu au reusit sa ocupe decit locurile 10 si 11, iar Franta, Italia si Germania ocupa locurile 16, 18 si 20.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.