Un absolvent de facultate din Iasi a avut privilegiul de a lua mai multe mese cu fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, si de a se ruga alaturi de preotul Daniel Corogeanu, „exorcis-tul” de la Tanacu.

Legatura dintre cei trei s-a stabilit pe linie "profesionala", ieseanul fiind arestat pentru trafic de influenta. Astfel, intr-o celula de la Directia de Cercetari Penale din Bucuresti, tanarul a fost, pentru mai multe zile, convivul fostului edil al Bacaului, al preotului Corogeanu si al unui terorist, membru PKK. Eliberat din arest, tanarul a povestit pentru Ziarul de Iasi "pataniile" din celula "VIP-urilor".

"Era pentru prima oara cand vedeam arestul pe dinauntru. Initial am fost bagat intr-o celula goala, fara absolut nimic in camera. Am stat acolo vreo jumatate de ora, timp in care mi s-a cautat o celula in raport de fapta si de pregatirea pe care o aveam.(...) ( I.C.) Asa am ajuns in celula cu Sechelariu, cu preotul de la Tanacu, un proxenet si un economist", si-a inceput povestea ieseanul.

Primul care l-a intampinat a fost chiar Dumitru Sechelariu, care i-a dat un tricou, un maiou si un prosop: " Ia, ba, ca toti ajungem aici nepregatiti!", i-a spus fostul primar bacauan la intrarea in celula. Ieseanul spune ca a fost uimit de viata "grea" pe care o avea in arest Sechelariu. " Celula avea sase locuri, dar un pat era liber. Aici, Sechelariu improvizase o masa, plina cu tot felul de bunatati.

Avea banane, piersici, mere, dar si rosii. Oricine se putea servi din ele. Si primea pachet zilnic. Nici nu mai aveam nevoie de ghium (n.r.- mancarea oferita in arest) pentru ca Seche primea mancare destula de la Bacau, din gospodaria lui. Numai delicatese, carne de pasare de tara, pui la rotisor", relateaza fostul arestat Ziarului de Iasi. Ce l-a uimit insa pe iesean a fost ca, in fiecare dimineata, "cel mai iubit dintre moldoveni" avea un fix: manca numai miez de nuca pisat cu miere de albine.

Bogatele pachete zilnice, dar si faima lui Sechelariu, l-au facut pe acesta sa devina seful neoficial al celulei. "Pentru ca avea de toate si ne dadea din mancarea lui, incomparabila cu mancarea arestului, toti eram oarecum cu capul plecat in fata lui", mai povesteste ieseanul. Tanarul mai spune ca, de multe ori, Sechelariu il pomenea pe bunul sau prieten Corneliu Iacobov, om de afaceri trecut si el prin arestul Cercetarilor Penale.

" Mi-a zis odata: din cauza gurii tale, ai sa ajungi la puscarie! Nu l-am crezut ! Basescu mi-a facut-o! Eram vecini in Bucuresti, prieteni de familie. Am cerut audienta la el si nu m-a primit", s-ar fi plans Sechelariu celorlalti arestati din celula. In general insa fostul primar era un om vesel, dar se enerva rau de tot de fiecare data cand judecatorii refuzau punerea lui in libertate. Ieseanul povesteste ca nici la puscarie Sechelariu nu renunta la jocurile de noroc."

Statea pana noaptea tarziu cu babaroasele in mana. Cand dadea mart stia tot arestul. Striga: Marisicaaaa! Ma doare-n p...!", povesteste fostul tovaras de celula al "celui mai iubit moldovean". Potrivit acestuia ,cand nu juca table, Dumitru Sechelariu vorbea la telefon, de unde isi conducea firmele.

Spre deosebire de primar, celalalt coleg de celula al tanarului iesean era " parca absent". Preotul "exorcist" Daniel Corogeanu " era tot timpul cu Biblia in maini.Era in schimb un bun executant. El era cel care facea curat in camera, pastra ordinea. Cand ieseam la aer, parintele canta cantece bisericesti. Din cladire, de undeva de la etajul intai, maicutele ii raspundeau tot cantand, intervenind atunci cand trebuia.

Era un semn de solidaritate, de devotament", isi aminteste tanarul arestat pentru trafic de influenta. Omul mai spune ca parintele Corogeanu primea o groaza de scrisori, dar si bani pentru avocati.
Omar Hayssam a fost un alt VIP cu care ieseanul a fost coleg de celula. Tanarul povesteste ca sirianul era mai tot timpul luat la misto de catre cei din arest." Cand venea seara, apareau si hohotele de ras. Erau momente comice al caror subiect era nimeni altcineva decat Omar Hayssam, cel care ar fi pus la cale rapirea ziaristilor in Irak".

Ieseanul zice ca, aproape in fiecare zi, "Geta", o arestata, se dadea ziarista si-l chema pe sirian sa o rapeasca." Ii striga: Hayssame! Hayssame, te iubesc! Sunt eu, ziarista! Vino si rapeste-ma!", se auzea pe inserat in arestul DCP. Glumele il lasau insa rece pe Hayssam, despre care ieseanul spune ca a vrut sa se sinucida.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.