Statul pregateste noi masuri pentru a creste numarul celor care poseda calculatoare personale. S-a propus, printre altele, cresterea ajutorului oferit elevilor, de la 200 de euro la 300 de euro, la cumpararea unui computer nou.

Drumul catre societatea informationala preconizata de Uniunea Europeana este inca lung, deoarece numarul celor care au computer personal este destul de mic. Subventionarea celor care vor sa-si cumpere un calculator va continua. Dupa ce, pina acum, doar elevii au beneficiat de un ajutor de 200 de euro pentru achizitionarea unui PC, in prezent se intentioneaza ca acest sprijin sa fie extins si la alte categorii. "Avem in vedere stimularea functionarilor publici, a profesorilor si a cadrelor universitare. Am propus Ministerului Educatiei si Cercetarii extinderea euro 200 la euro 300", spune Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Fara companii

Politica fiscala a guvernului nu lasa mari sperante pentru angajatii companiilor, care vor mai avea de asteptat pina vor beneficia de astfel de facilitati. In unele tari, cel care cumpara calculatorul beneficiaza de deducere pe statul de salarii, iar in altele, compania achizitioneaza calculatorul pentru angajat si apoi recupereaza suma stabilita prin lege din taxe. In Suedia, prin acordarea de deduceri pe statul de salarii, s-a obtinut o crestere a numarului posesorilor de computere, de la 41% la 80%.

"Achizitionarea de PC-uri genereaza venituri suplimentare din vinzari colaterale. Conform unui studiu, achizitionarea de echipamente din sfera PC poate atinge in total 1.050 de euro, in decurs de trei ani, pentru fiecare PC instalat", spune Irinel Burloiu, Business Devlopment Manager Intel. Ministrul Zsolt Nagy a afirmat insa ca se studiaza aceasta posibilitate, dar politica fata de firme va tine cont de reglementarile Uniunii Europene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.