Procurorii au acceptat cererea fostului preot Corogeanu. Criminalul incearca sa-si dovedeasca nevinovatia dupa ce a ucis-o in chinuri groaznice pe Irina Cornici.

Autorul barbariei petrecuta la Manastirea "Sfanta Treime" din localitatea vasluiana Tanacu arata in continuare ca nu are nici o legatura cu haine monahale sau cu spriritul crestin. Dupa ce a legat cu lanturi o tanara sora - Irina Cornici -, pe care, infometata si insetata, a tinut-o pe o cruce improvizata timp de trei zile si dupa ce a participat la slujba de pomenire a victimei sale, Petru Daniel Corogeanu a obtinut deshumarea Irinei.

Impreuna cu cele patru locotenente ale sale, fostele maicute Nicoleta Arcalianu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas, si insotit de avocat, Corogeanu s-a prezentat ieri la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Nu pentru a da explicatii despre filmul groznicei crime, ci pentru a fi instiintat ca procurorii au admis cererea acestuia de deshumare a victimei sale.

O cerere prin care Corogeanu, care va fi supus si unei expertize psihiatrice, incearca sa scape basma curata si sa-si dovedeasca nevinovatia. Mai exact, asa-zisul preot, care refuza sa dezbrace hainele monahale, incearca sa convinga ca nu are nici o vina pentru decesul tinerei Irina.

Familia Irinei accepta

Ideea deshumarii a fost acceptata si de catre familia Irinei. Numai ca spre deosebire de tortionarul de la Tanacu, parintii Irinei Cornici afirma ca expertiza va demonstra ca tanara era sanatoasa. La fel ca si celelalte rude ale Irinei, ei cred ca in acest fel se va face dreptate si se va dovedi ca fostul parinte Daniel Corogeanu si cele patru foste maicute sunt vinovati de moartea fiicei lor. Mai mult, parintii Irinei sunt convinsi ca fata lor era perfect sanatoasa si ca nu se va dovedi, in pofida presiunilor avocatilor lui Daniel Corogeanu, ca moartea acesteia a fost urmare a unor boli patologice.

"Fata noastra nu era bolnava. Acest lucru poate fi dovedit cu fisa medicala care si-o facuse cu putin timp inainte de a muri pentru a pleca din nou in Germania pentru a avea grija de copiii acelei familii de medici. Noi suntem convinsi in continuare ca mobilul uciderii fiicei noastre a fost suma de bani pe care Irina o avea din munca ei in Germania. Oricum, noi o sa ne luptam sa recuperam cele cateva mii de euro care au disparut fara urma si de care nu mai stie nimeni nimic", a declarat Costica Antohi, tatal sorei Irina.

Doar o luna de arest

Corogeanu si locotenentele sale au fost arestati in data de 22 iunie sub acuzatiile de omor deosebit de grav si lipsire de libertate. Dupa ce si-au petrecut o buna perioada de timp in beciurile Politiei, cei cinci au fost eliberati in data de 27 iulie de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti, in baza unor vicii de procedura. Pe tot parcursul acestui caz avocatii celor care au curmat viata unei tinere au sustinut ca actele de la dosar sunt nule, inclusiv actul medical privind decesul Irinei Cornici, afirmand, inca de luna trecuta, ca vor cere deshumarea victimei. Mai mult, avocatul Antonie Popescu a incercat sa gaseasca si o scuza pentru fapta comisa de cei cinci, declarand ca Daniel Corogeanu nu avea de unde sti ca Irina Cornici suferea de o afectiune pulmonara.

O crima greu de inchipuit

Chiar daca decesul Irinei da nastere in continuare la discutii aprinse si chiar daca mai multe voci au acuzat medicii, ZIUA prezinta din nou filmul unei crime greu de inchipuit. O tanara sora a fost legata pe o cruce improvizata, cu un calus in gura, imobilizata cu lanturi la maini si la picioare, infometata si insetata, de catre Corogeanu si ajutoarele sale asa-zise maicute.

Toate acestea pentru ca, asa cum spune fostul fotbalist ajuns din pacate duhovnic, Irina era posedata de diavol. O imagine ce nu are nimic de a face cu spiritul crestin sau cu cele sfinte. O imagine de neinchipuit intr-o tara civilizata.

In aceste conditii a fost tinuta Irina timp de trei zile, ea murind in cele din urma in seara de 15 iunie. O moarte care nu l-a afectat insa deloc pe Corogeanu care a declarat cu seninatate ca nu se simte vinovat si ca nu a dorit decat sa o salveze pe sora. "Era bolnava si era bolnava de duhuri rele. Am facut rugaciuni. A fost trei zile, da, legata pentru violenta pe care o facea si daca s-a intamplat sa intre in coma si sa faca infarct...Din punct de vedere duhovnicesc am facut un lucru corect, foarte corect. I-am facut slujbe trei zile la rand, de dezlegare, molifte, se poate spune si exorcizare. Nu i-am rupt capul, nu i-am rupt nimic, decat la maini si la picioare", a declarat Petru Corogeanu.

Revoltator este si faptul ca fostul preot a fost sustinut de majoritatea maicutelor de la Tanacu. Una dintre ele, maica Marta, s-a aratat convinsa de faptul ca masurile luate fata de Irina au fost corecte. "Din cauza ca era bolnava la cap a trebuit sa fie tinuta in chilie si pentru asta am mai tinut-o in chilie, dupa care am dus-o in biserica. Am inceput s-o tratam asa, am zis ca intai cu rugaciuni, cu mila lui Dumnezeu, daca nu se face bine o ducem la doctor si am incercat asa cateva zile si asa a fost voia lui Dumnezeu, ca a decedat", a spus maica Marta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.