In apropierea localitatii Sinca Veche din Tara Fagarasului se afla un templu sapat intr-o stanca, despre care se spune ca ar fi fost ridicat de entitati extraterestre.

De-a lungul timpului, aici s-au petrecut o serie de fenomene paranormale care au atras atat specialisti in radiestezie, speologi, arheologi, istorici cat si o multime de curiosi.

GROTA STRANIE

Locul este ascuns in mijlocul padurii, in inima unui bloc de gresie. Este o grota stramta, stranie si intunecata. Peretii sunt galbui si reci. Aerul este incarcat si umed. Prima incapere nu are plafon. Tavanul a fost modelat dupa forma unui trunchi de con prin care se vad cerul si padurea. "Aceasta constructie este adioma unui triunghi de rezonanta cu ajutorul caruia entitatile extraterestre comunicau cu Universul", ne povesteste ghidul care ne-a condus la lacas, nea Chifor. A doua incapere e si mai stranie. Se spune ca aici nu a intrat niciodata lumina soarelui. Pe jos este nisip fin, iar in fata - un altar sapat si el in piatra, impodobit cu flori, icoane si multe lumanari.

OCHIUL MAGIC

In partea lui dreapta, tot sapate in stanca, se afla chipul Mantuitorului, semnele Yin si Yang si Steaua lui David. "Nimeni nu a putut dezlega misterul. Nici macar specialistii care au venit aici nu au putut explica legatura dintre icoana si cele doua simboluri", continua batranul Chifor. Aceasta incapere da intr-o alta, si mai mica, printr-o spartura uriasa intr-un perete. Scobitura se numeste "Ochiul Magic", iar legendele spun ca daca treci prin ea ti se citesc gandurile.

FENOMENE PARANORMALE

Din spusele multor turisti care au vizitat locul, se pare ca ultima varianta este cea mai plauzibila. Daca nu, atunci cum s-ar explica fenomenele paranormale care se petrec la templu? Multi care au fotografiat imprejurimile au descoperit ulterior pe pelicula niste pete albicioase, sferice, translucide care pluteau in aer si care nu fusesera observate cu ochiul liber.

ENERGII PUTERNICE

Primarul localitatii Radu Munteanu spune ca si fratele lui a fotografiat locul, iar apoi a observat pe fotografii niste pete sferice, luminoase. "Multi turisti au filmat in interiorul grotei insa, ciudat lucru, cu timpul, imaginile imprimate pe caseta s-au sters fara nici o explicatie", am aflat de la primar. Specialistii care au facut masuratorile au spus ca locul degaja magnetism si energii foarte puternice, cum rar le-a fost dat sa vada.

PELERINAJ

In jurul acestei grote circula doua legende. Nea Chifor povesteste: "Unii spun ca acest loc a fost candva o manastire de calugari. Iar din acest motiv aici vin zilnic pelerini din toate colturile tarii. Sunt oameni batrani, bolnavi, vaduve, copii...
Se roaga, aprind lumanari isi pun o dorinta si pleaca cu inima mai impacata. Insa, printre cei mai multi sateni circula povestea unor extraterestri, care au construit templul pentru a crea o legatura energetica cu lumea lor".

VINDECARI MIRACULOASE

Paznicul locului, Victor Pascu , a ajutat la refacerea lacasului de cult pe vremea in care acesta era in paragina. Dupa ce templul a fost restaurat, barbatul, care suferea de ulcer, s-a vindecat miraculos, fara nici un tratament. "Durerea de stomac ce ma chinuise ani intregi a disparut ca prin farmec. Ceva sau cineva m-a ajutat, iar drept multumire am jurat sa pazesc templul cate zile voi mai avea. Si alti oameni bolnavi care au venit si s-au rugat au plecat sanatosi".

PRACTICI SATANISTE

Cu multa vreme in urma, in anumite nopti, la templu aveau loc practici sataniste. Dimineata, satenii gaseau in incaperi sticle de bautura, resturi animale si cenusa unor focuri aprinse peste noapte. "Tot locul era vandalizat. Ne trebuiau zile intregi sa curatam templul", ne-a spus ghidul nea Chifor .


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.