De cand e in tara noastra, Steven Seagal a devenit idolul politistilor romani. In timpul liber, actorul e dus pe la trageri cu Coltul sau la conferinte antidrog. Ieri, Agentia Nationala Antidrog (ANA) a organizat o manifestatie speciala pentru american.

Palatul Copiilor, ora 12.00. Cativa insi de la agentie instaleaza panouri cu "picturi antidrog". In graba, angajatii ANA pun si un afis care anunta o actiune a agentiei "care se va desfasura intre noiembrie 2004 si iunie 2005". In asteptarea lui Seagal, se imparte discursul actorului. Un sef prezinta programul: "Steven o sa vina, o sa-l introducem, o sa primeasca un buchet de flori, o sa vorbeasca si o sa plece". Dupa doua ore de asteptare, americanul soseste cu o coloana de Mercedes-uri. Coboara din masina cu geamuri fumurii. Din cealalta, coboara trei tipe.

Doua asiatice si o romanca, intolite cu staif. Pe scarile palatului, Pavel Abraham e emotionat de parca ar da ochii cu ministrul de Interne. Pozitie de drepti, suras de protocol si un mic speeach: "Welcome, mister Seagal". Bodiguarzii actorului au o singura rugaminte: nimeni sa nu stea in spatele vedetei. Seagal urmeaza sa vorbeasca despre problema drogurilor in fata copiilor. Sala e plina, dar numai un sfert sunt copii.

Unii sunt angajatii Palatului, altii sunt niste luptatori adusi de la un club. Mai este si o duzina de fete tip agentie de modeling. Seagal isi incepe discursul la prezidiul unde se mai afla Abraham, directoarea Palatului Copiilor si un reprezentant al unei ONG pe probleme de antidrog. "La voi, comunismul a disparut mai tarziu, asa ca acum se crede ca e cool daca se consuma droguri", vorbeste americanul, care povesteste cum a mers in Japonia sa exerseze artele martiale.

O angajata e hipnotizata - nu poate sa-si dea seama cum e lucrata camasa albastra, tip oriental, cu care este imbracata vedeta. "Am lucrat cu fortele speciale, aveam si 20 de sesiuni de trageri pe zi. Cand m-am intors in SUA, m-am angajat la Politie, am devenit ofiter si i-am instruit pe altii", mai spune Seagal. "Ce par misto are!", comenteaza una din grupul "modeling". "Crezi ca asta ne face pe noi?", se intreaba si "luptatorii-spectatori".

Vedeta isi continua discursul: "Nu v-am spus toate astea ca sa va impresionez. Eu sunt actor si politist, iar asta nu s-ar fi realizat daca ma apropiam de droguri. Daca vreti sa fiti fericiti, nu consumati droguri!". La sfarsit, americanul nu ii uita nici pe betivi - "consumul de alcool este la fel de periculos!". Discursul lui Steven Seagal se termina cu un "multumesc" rostit in romana.

La microfon urmeaza Abraham care spune ca are "privilegiul sa prezinte un om de dimensiuni exceptionale". Discursul e bruiat de angajatele Palatului care se hartuiesc pe teancul de fotografii cu chipul si autograful vedetei. "Drogurile sunt asa bune ca nu trebuie gustate niciodata", mai zice seful ANA care, cu un discurs de dinainte de ’89 ureaza sanatate si succes deplin "acestui om in plina creatie, care este si un varf al artei mondiale". (!)

Pe urma, Seagal se umple de plachete onorifice si e trimis pe primul rand al salii ca sa vada programul artistic. In timp ce doi pustani o dau la microfon pe un fel de disco, afara, bodiguarzii vedetei asculta AC/DC. Dansul folcloric - al unui grup de copii imbracati in port national - nu a mai avut loc. Actorul se grabea. Asa ca a intins-o repede spre iesire. Abraham - care pierduse startul - se impiedica printre pustii care vroiau sa aiba si ei autografe. Seful ANA a mai apucat sa-l salute pe actor dupa care, radios, a anuntat ca "Steven Seagal va pleca peste o saptamana din Romania".


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.