Alexandru Paleologu a fost inmormantat, ieri, cu onoruri militare, in Capitala. Ceremonialul funerar s-a desfasurat la Biserica Mavrogheni, Patriarhia Romana si Cimitirul Bellu, unde trupul neinsufletit al lui Alexandru Paleologu a fost plans de sute de oameni. Personalitati ale vietii culturale si politice au tinut sa fie alaturi pana in ultima clipa de marele disparut. Figura irepetabila a fostului Ambasador al Golanilor a fost omagiata de primul-ministru.

"Fata de deplinatatea exemplului sau uman, ne simtim si ne vom simti obligati sa suprapunem tristetii noastre un indemn peren la seriozitate si profunda meditatie asupra moravurilor, naravurilor si bunului simt colectiv", a spus Calin Popescu Tariceanu, dupa slujba ce a avut loc la Biserica din Dealul Mitropoliei. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane i-a indemnat pe cei prezent "sa nu fie tristi" la plecarea de pe pamant a unui om ce "pastra in comoara sufletului sau nadejdea vietii celei vesnice.

Cu aceasta hrana a nemuririi pleaca si acum, inspre invierea de apoi", a spus Preafericitul Teoctist. Fiul lui Alexandru Paleologu, Toader, a citit un mesaj din partea Regelui Mihai, in care fostul suveran arata "victoria spiritului lui Alexandru Paleologu pe drumul nemuririi". Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Alexandru Paleologu a fost coborat in salve de arma si acordurile imnului national.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.