Caracterizare generala: Regimul termic mediu va fi in general normal, exceptand sudul tarii, unde va fi mai rece decat in mod obisnuit. La inceputul toamnei vor mai fi zile frumoase, cu temperaturi maxime ce pot depasi 25C in sud. In noptile cele mai reci, bruma si inghetul la sol se vor semnala in majoritatea zonelor. Cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in centrul si sudul tarii, iar in rest vor fi in general normale. Spre sfarsitul toamnei sunt posibile ninsori si depunerea unui strat temporar de zapada.

In septembrie, regimul termic mediu se va apropia de valorile normale, iar local, in sudul tarii, va fi usor mai rece. Cantitatile de precipitatii vor prezenta o tendinta spre excedent in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse intre 18-28C, mai ridicate in sudul tarii, pana spre 30C. Temperaturile minime, care in mod obisnuit pentru aceasta luna se incadreaza intre 5 si 15C, vor marca o scadere spre sfarsitul lunii, pana la valori sub 5C in depresiunile din nord si centru.

Cantitatile de precipitatii vor fi cumulate intr-un numar de 6-9 zile. In octombrie, regimul termic mediu se va situa in general in limite normale si usor sub valorile obisnuite, izolat in sudul tarii. Cantitatile de precipitatii vor avea o tendinta spre excedent in majoritatea regiunilor. Vor fi intervale calde, cu zile in care temperaturile maxime pot sa atinga 25C in sudul tarii, care se vor succeda cu intervale reci, in care brumele si ingheturile vor fi prezente in zonele nordice si centrale.

Temperaturile minime, care in mod obisnuit se incadreaza intre 0 si 10C, vor fi mai scazute in nordul si centrul tarii, coborand pana spre -5C. La munte, temporar, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Numarul de zile cu precipitatii va fi cuprins intre 7 si 10.

In noiembrie, valorile temperaturilor medii se vor incadra in limite obisnuite. Cantitatile de precipitatii se vor situa in general in limite normale. La inceputul lunii, pe un fond de vreme frumoasa si calda, temperaturile maxime pot urca spre 20C in sudul tarii. Apoi temperaturile vor marca o scadere treptata, pana la valori caracteristice iernii, spre sfarsitul lunii. Diminetile vor fi reci, cu minime termice cuprinse intre -4 si 4C, chiar mai coborate in depresiunile din nordul si centrul tarii. In a doua parte a lunii sunt posibile ninsori si depunerea unui strat temporar de zapada. Cantitatile de precipitatii vor fi insumate intr-un numar de zile cuprins intre 8 si 11.