Serviciul Politiei pentru Interventie Rapida (SPIR) din Capitala a avut un invitat-surpriza, cu ocazia implinirii a cinci ani de existenta a acestei structuri. In Poligonul Tunari, unde a fost organizata ieri o competitie de tir, a sosit celebrul actor american Steven Seagal, aflat in Romania la filmari. Mai multe autospeciale Mercedes Vito ale SPIR au inconjurat poligonul. In asteptarea celebrului actor, politistii au organizat, ad-hoc, un concurs de tir pentru ziaristi, prezenti in numar foarte mare.

Dupa ce au irosit munitia, nimerind foarte rar tintele cu pistoalele puse la dispozitie de organizatori, jurnalistii au lasat locul luptatorilor SPIR. O duzina de ofiteri, nu numai barbati, dar si femei, au ciuruit tintele cat ai zice peste. Concursul s-a intrerupt brusc, o data cu anuntarea sosirii lui Steven Seagal in complexul sportiv. Inconjurat de o armata de bodyguarzi si de asistenti, americanul a parut extrem de relaxat. Cu mainile in buzunar, acesta si-a facut loc prin multime.

Mai intai i-au fost prezentati cativa membri din conducerea Politiei Capitalei, in frunte cu chestorul Marian Tutilescu. Acesta l-a invitat pe actor sa le faca onoarea de a participa la o tragere demonstrativa cu arma. Seagal a acceptat bucuros, dar, surprinzator, acesta si-a manifestat dorinta ca organizatorii sa-i puna la dispozitie o tinta in forma de silueta umana.

Luntre si punte s-au facut politistii pentru a-i face pe plac invitatului lor special. Mai mult, Seagal a venit pregatit, luandu-si cu el propriul pistol, de tip Colt 42, o arma americana foarte puternica. Relaxat, actorul, care se stie ca a trecut la religia budista, s-a asezat pe iarba in pozitia "floare de lotus" si a meditat cateva minute. Dupa ce parca s-a incarcat cu energie, Steven Seagal si-a luat arma si in doar cateva secunde a tras zece focuri de arma.

Precizia remarcabila a loviturilor i-a umplut probabil de invidie pe luptatorii SPIR. Dupa tragere, ofiterii au incercat sa-l impresioneze pe american cu cateva exercitii demonstrative de arte martiale. Politistii s-au trantit pe jos cu mare zel si au simulat ca-si cara pumni si picioare aproape mai ceva ca-n filmele lui Seagal. Incantat de ceea ce a vazut, actorul a avut surpriza sa primesca, de la chestorul Marian Tutilescu, chiar tinta in care a tras.

Seful Politiei Capitalei i-a mai daruit actorului o sapca inscriptionata cu "Politia Romana", un pumnal militar italian, o diploma de onoare, precum si o cupa. Inainte de a parasi poligonul, Seagal, originar din New Orleans, a spus cateva cuvinte despre drama prin care trec concitadinii sai in urma trecerii devastatorului uragan. Americanul si-a exprimat ingrijorarea fata de situatia de haos instaurata dupa calamitate. Seagal a mai spus ca nu a dormit de cinci nopti si a urmarit toate stirile despre situatia din New Orleans.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.