Omul de afaceri Florian Anghelescu, patronul SC Anghelescu Industry, a fost audiat, ieri, la Politie, unde a fost citat in legatura cu invinuirile care i se aduc privind incalcarea Legii evaziunii fiscale. Anghelescu - sotul fostului consilier de stat Stana Anghelescu - este urmarit penal pentru infractiuni la Legea privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, dupa ce comisarii Garzii Financiare si politistii au descoperit, marti, o cantitate importanta de tigari cu timbre false la societatea comerciala a acestuia. El a primit interdictia de a parasi tara.

Omul de afaceri a fost citat procedural la Politia Capitalei, pentru joi dimineata, dar nu s-a prezentat, astfel ca anchetatorii au decis sa-l citeze inca o data, pentru vineri. In situatia in care acesta nu s-ar fi prezentat nici la o a doua citare, ar fi fost dat in urmarire. Acest nou scandal a inceput marti, cand Garda Financiara - Comisariatul General a sesizat Politia cu privire la faptul ca o echipa a fost impiedicata sa efectueze un control la un stand apartinand unei firme, intr-un complex comercial din sectorul 1. O echipa de politisti a mers la fata locului si a constatat ca, in timpul controlului, comisarii Garzii Financiare au fost dati afara de Florian Anghelescu.

Acesta, impreuna cu sase persoane, a luat din stand o cantitate de tigari dupa ce comisarii constatasera ca aveau timbru de marcat falsificat, multe cu aceeasi serie si acelasi numar. Toate tigarile au fost incarcate in doua autoutilitare, care au plecat in directii necunoscute. Cele doua masini au fost interceptate si blocate in intersectia Colentina cu Doamna Ghica si au fost conduse la sediul Garzii Financiare Bucuresti. In masini au fost gasite peste 78.000 de pachete de tigari, de diferite marci. Acestea au fost confiscate, fiind sigilate standul si depozitul firmei.

Specialistii Imprimeriei Nationale au constatat ca timbrele de marcaj aplicate pe pachetele de tigari sunt false, unele dintre ele avand ca producator o firma, iar altele, o alta. Pentru toata cantitatea de tigari, unul dintre soferi a prezentat o factura fiscala in care erau mentionate 106.230 de pachete (doua marci), in valoare de peste 185.000 de lei noi, emisa de societatea comerciala controlata in complex. Din primele cercetari a rezultat ca soferii au fost anuntati telefonic de catre Anghelescu pentru a prelua cele doua autoutilitare, destinatia urmand sa le fie comunicata ulterior. Impotriva lui Anghelescu a fost dispusa inceperea urmaririi penale pentru evaziune fiscala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.