Omar Hayssam a fost adus, ieri dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Avocatii sai au declarat recurs la decizia Curtii de Apel Bucuresti de a-l mentine in arest pe sirian in dosarul rapirii. Hayssam a invocat in apararea sa faptul ca nu reprezinta pericol public, promitand ca, daca va fi eliberat, se va prezenta in fata magistratilor ori de cate ori va fi citat. Hayssam s-a plans din nou ca este foarte bolnav si nu suporta regimul de detentie.

Sedinta de judecata de la instanta suprema a durat numai 25 de minute si s-a tinut cu usile inchise - jurnalistii fiind invitati sa iasa afara. La final, avocatul lui Hayssam, Aurel Ciobanu, a declarat ca a cerut instantei sa fie audiati si membrii "Celulei de criza" formata la Cotroceni pe perioada detentiei in Irak a jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. Ciobanu a mai precizat ca va colabora cu procurorii si judecatorii pentru a se afla adevarul in acest caz.

El a transmis si un mesaj anchetatorilor din dosarul rapirii: "Vrem probe legale care sa ateste vinovatia lui Omar Hayssam, pana acum nu prea le-ati gasit". Omar Hayssam este acuzat ca ar fi initiat si organizat rapirea celor trei jurnalisti in Irak. Procurorii sustin ca pana la finele acestei luni vor termina cercetarile in acest dosar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.