Compania de Drumuri tine secreta suma data inapoi soferilor anul acesta

Timp de aproape doua saptamani, prin statiile Petrom nu s-au mai distribuit roviniete. Motivul acestei perioade de intrerupere ramane deocamdata invaluit in mister, fiecare dintre partile implicate (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - CNADNR - si Petrom) invoca o alta cauza. In timp ce surse din Petrom spun ca neintelegerile au constat in nemultumirea CNADNR fata de comisionul perceput de Petrom, reprezentantii CNADNR se incurca in declaratii.

Cel care tine cel mai mult la discretie si s-a aratat chiar iritat cand l-am intrebat despre motivul care a determinat intreruperea furnizarii de roviniete prin statiile Petrom a fost chiar cel care gestioneaza banii incasati din buzunarul soferilor. Adica, directorul general al CNADNR, Aurel Balut. "Nu a fost intrerupta nici un moment distribuirea prin statiile Petrom", ne-a asigurat oficialul CNADNR care s-a aratat foarte deranjat de faptul ca dam crezare mai mare unui vanzator de la Petrom decat lui.

15 miliarde restituite in 2004

"Distribuirea a fost reluata de cateva zile dupa aproape doua saptamani de intrerupere. Au fost unele probleme legate de comision, dar au avut loc discutii cu CNADNR si problema a fost rezolvata", ne-au declarat surse din Petrom. Punctul de vedere oficial al Petrom este mult mai evaziv, insa confirma faptul ca au existat unele probleme. De alta natura insa.

"Au existat unele dificultati in ceea ce priveste distribuirea acestora, cauzate de modificari ale formatului rovinietei, dificultati ce au fost remediate in timp util. In momentul de fata, distribuirea rovinietelor se desfasoara in conditii normale, in toate statiile Petrom stabilite ca puncte de vanzare prin conventia cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale", este raspunsul oficial de la Petrom.

Confuzia angajatilor de la CNADNR devine si mai mare cand vine vorba despre conditiile in care un posesor de rovienieta poate sa ceara restituirea contravalorii acesteia. Dupa ce ne-a declarat ca restituirea sumei (spre exemplu, in cazul in care proprietarul isi caseaza masina) se face de catre cel care a vandut rovinieta, Cati Munteanu, director economic in cadrul aceleiasi CNADNR, a revenit si ne-a asigurat ca restituirea se face de catre Companie.

Cert este faptul ca Petrom este singurul distribuitor de roviniete care a intrerupt vanzarea si a trebuit sa incheie un alt contract cu CNADNR. De la inceputul anului, CNADNR a incasat de pe urma vanzarii aproape 4.000 de miliarde de lei vechi din vanzarea a 2.800.000 de roviniete. Secretul pastrat in jurul rovinietei ar putea fi explicat prin sumele care se restituie. Numai anul trecut, 15 miliarde de lei au fost restituite celor care au solicitat acest lucru. Reprezentatii CNADNR nu cunosc valoarea sumei care a fost restituita in acest an. Reamintim faptul ca, in 2004, doar pentru masinile mari trebuia cumparata rovinieta.

Alt tip de rovinieta

Incepand de azi rovinieta are un format nou. De asemenea, Ministerul Transporturilor a modificat reglementarile in domeniu, astfel ca documentele de plata nu mai pot fi completate manual.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.