In primele doua saptamani de toamna, vremea va fi calduroasa

Vremea va fi frumoasa in toate regiunile tarii, in primele doua saptamani de toamna, cu temperaturi comparabile cu cele estivale. Maximele acestei perioade pot ajunge la 25 si chiar 30 de grade Celsius in sudul tarii, cu conditii minime de ploaie. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie spun ca in a doua luna de toamna vor fi si zile mai reci, cu bruma si inghet la sol, in majoritatea zonelor.

Septembrie

Prima luna de toamna se va caracteriza, spun specialistii, printr-un regim termic apropiat de valorile normale, cu temperaturi maxime intre 18 si 28 de grade C si precipitatii cu tendinta spre excedent. In sudul tarii se pot atinge chiar si 30 de grade Celsius. Pe de alta parte, minimele, care in mod normal sunt intre 5 si 15 grade C, vor marca o scadere de sub 5 grade Celsius, in depresiunile nordice si centrale.

Octombrie

Si a doua luna de toamna se va caracteriza prin valori termice normale, doar izolat fiind sub cele obisnuite. La fel ca si in septembrie, precipitatiile vor avea o tendinta spre excedent. Luna va avea intervale calde, cu temperaturi de pana la 25 de grade C in sudul tarii, dar urmate de raciri, bruma si inghet la sol in zonele nordice si centrale.

Minimele lunii octombrie, in mod obisnuit situate intre 0 si 10 grade Celsius, vor fi mai scazute in nordul si centrul tarii, unde se vor inregistra si -5 grade Celsius. Va cadea si bruma, iar la munte, temporar, vor cadea lapovita si ninsoare.

Noiembrie

La inceputul lunii, asa cum ne-a spus meteorologul Mariana Baciu, vremea va fi frumoasa si calda, cu temperaturi mai mari de 20 de grade Celsius, urmand ca, treptat, acestea sa scada, atingand valori specifice iernii. Diminetile vor fi reci, cu temperaturi cuprinse intre -4 si 4 grade C, mai coborate in nordul si centrul tarii. "In cea de-a doua parte a lunii sunt posibile ninsori si depunerea stratului temporar de zapada", ne-a spus Mariana Baciu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.