La asigurarile de viata, firmele de asigurari le propun clientilor sa aloce o parte din bani pentru cazuri neprevazute de imbolnaviri sau accidente. Un fel de CASCO de oameni, costa doar citeva sute de mii de lei anual si ofera despagubiri de milioane.

"Un tinar in virsta de 30 de ani, care plateste o asigurare de pensie pina la 65 de ani, poate alege la contractul pentru pensie privata si o clauza de sanatate. In functie de suma pe care decide s-o plateasca, in caz de internare in spital primeste pe zi de spitalizare intre 450.000 si 1,1 milioane de lei, iar in cazul unei interventii chirurgicale intre 4,5 si 17 milioane de lei", explica reprezentantii ING.

Mai exact, in functie de suma asigurata, pentru o operatie de apendicita se poate plati suma de 5 milioane de lei, iar in cazul in care "clientul" se opereaza de colecist, de doua ori aceasta suma. Pentru o interventie chirurgicala pe cord se plateste cel mai mult, adica aproape 20 de milioane de lei.

Pensii, asigurari de viata sau financiare

Pe linga clauzele de sanatate, se pot atasa si asa-numitele clauze de invaliditate sau de deces. Rolul acestor asigurari suplimentare este de a oferi protectie celor care le incheie pe durata derularii unui contract de pensie, a unei asigurari de viata ori a unuia destinat stringerii de bani pentru studiile copiilor.

In cazul ofertelor firmei Interamerican, spre exemplu, la o asigurare de baza se pot incheia asigurari de deces din accident, de invaliditate permanenta din accident si asigurari in urma carora se poate acorda indemnizatie de spitalizare in urma unui accident sau care acopera o interventie chirurgicala.

"Clauzele de invaliditate se pot atasa produselor de baza Pensia Ta (n.r. - pentru cei care doresc o pensie privata), Siguranta Ta (n.r. - pentru cei care sint intr-o situatie de risc pe termen scurt si doresc sa-si protejeze familia), Linistea Ta (n.r. - garanteaza un capital), Viata Ta (n.r. - garanteaza o anumita suma de bani pentru cel asigurat sau familie), Comoara Ta (n.r. - ofera siguranta financiara copilului, la virsta majoratului)", explica Andreea Hreapca, sefa Departamentului de Marketing de la Interamerican.

In cazul in care persoana care se asigura sufera o invaliditate pe perioada derularii contractului sau daca nu mai poate munci, firma de asigurari preia plata primelor, pina la finalizarea contractului.

300.000 de lei pe an, asigurare de invaliditate

In cazul ofertelor ING, asigurarile suplimentare de deces si invaliditate din accident pot fi, de asemenea, atasate tuturor tipurilor de contracte de asigurare, mai putin celor de sanatate, care sint separate (Remedis si Remedis+). "Prima care se plateste pentru asigurarile suplimentare de invaliditate permanenta din accident depinde de suma asigurata pentru care opteaza clientul.

Spre exemplu, daca o persoana, indiferent de sex si virsta, va plati 30 RON in fiecare an pentru o suma asigurata de 10.000 RON, va primi 5.000 RON in cazul pierderii complete si definitive a vederii, pentru un ochi, cauzate de un accident", completeaza Calin Pop, corporatec communication manager la ING Romania. Pe lista invaliditatilor despagubite intra si interventiile chirurgicale care pot surveni. Spre exemplu, daca in urma unui accident rutier, persoana care se asigura sufera o splenectomie, va primi 10% din suma asigurata pentru care a optat la contractarea asigurarii (adica, in exemplul de mai sus, 1.000 RON).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.