Ieri, la Timisoara, au continuat manifestarile prilejuite de implinirea a 15 ani de la Revolutia din decembrie 1989. Dimineata, la ora 10.00, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara a fost rostit un "TE DEUM" in memoria celor cazuti in lupta. In continuare, la Biserica Martirilor din Timisoara a avut loc o slujba de pomenire si s-au depus coroane de flori. Mai tarziu, la Cimitirul Eroilor a avut loc o alta slujba de pomenire, unde au participat rude, prieteni, revolutionari si oficialitati din tara si din strainatate. Rudele celor care au cazut atunci au oferit pomana in memoria celor care s-au stins. Lacrimile au inceput sa curga la rostirea numelor eroilor Timisoarei. Ranile din suflet vor dainui vesnic, chiar daca exista macar satisfactia ca ei s-au jertfit pentru ca noua, celor care traim azi, sa ne fie mai bine.

La manifestare au participat primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, prefectul judetului Timis, Ion Raducanu, ambasadorul si consulul Germaniei si multe alte oficialitati. Manifestarile acestei zile au continuat cu o slujba religioasa si depuneri de coroane la Cimitirul Saracilor, iar seara, in Piata Unirii din Timisoara, a avut loc un concert de muzica ambientala sustinut de Gheorghe Iovu. Tot la orele serii, dar de data aceasta in Piata Operei, locul unde multi timisoreni au cazut impuscati acum 15 ani, a fost realizata o proiectie de filme documentare "In Memoriam" de catre Asociatia "Memorialul Revolutiei". Seara s-a incheiat cu o aprindere de lumanari in Piata Operei din Timisoara si un concert omagial comemorativ la Domul romano-catolic din Piata Unirii. Manifestarile vor continua si in zilele urmatoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.