Cheltuielile legate de plata unor sume uriase pe unele facturi pentru telefoanele mobile sau diurnele de deplasare in strainatate majorate sint alte citeva motive din cauza carora Societatea Romana de adiodifuziune a ajuns in impas financiar.

Grija pentru cheltuirea banului public nu i-a impiedicat pe fostii manageri ai Radioului sa observe ca au fost cheltuiti pe convorbirile de pe telefonul mobil si cite o mie de dolari pe luna, dupa cum ne releva surse bine documentate din interiorul institutiei. Aceleasi surse ne-au indicat ca sint oameni la Radio Romania carora institutia le plateste si cite patru abonamente cu tot atitea telefoane mobile. Mai mult, le-au fost date telefoane mobile inclusiv unor colaboratori, iar o parte a acestora a beneficiat in continuare de plata abonamentelor, chiar si dupa ce incetasera de mult contractul cu SRR.

Colaborare intre rude

Sefii din epoca "Seuleanu" a SRR s-au facut ca nu vad cum citiva realizatori de emisiuni isi retribuiau o serie de colaboratori cu sume care ajungeau si la 20 de milioane de lei. A trecut neobservat si faptul ca printre colaboratori se aflau si membri ai familiei realizatorului. Acum, lucrurile s-au schimbat: pentru sumele mai mari de patru milioane de lei lunar sint necesare mai multe aprobari ale managerilor. Nici diurnele de deplasare in strainatate nu vor fi mai cele aproape triple fata de valoare normala. Ca sa se remedieze deficitul financiar, noii manageri ai Radioului au decis revenirea la diurnele stabilite de lege.

Contracte desfiintate

Radioul a renuntat, la propunerea Agentiei RADOR, la abonamentele pentru o serie de agentii de presa care incarcau inutil nota de plata: ITAR-TASS, AM Press, CNN-Radio si Nexis. Va fi vindut prin licitatie publica - deschisa in primul rind pentru salariatii proprii - surpusul de autovehicule.

Schimbari si schimbati

Managerii Radiodifuziunii vor fi evaluati astazi de Consiliul de Administratie, evaluare in urma careia se asteapta sa fie trimisi la plimbare unii dintre ei. Deja, directorul general-adjunct pentru domeniul editorial, Emilian Blinda, si-a dat demisia. Redactorul-sef al Camerei Stirilor, Victor Ionescu, a fost schimbat din functia de sef al Radiojurnalului si trimis la RADOR. O serie de consilieri, cum ar fi Mircea Manole, Gheorghe Verman si Ion Ghitulescu, au fost revocati din functie. Directorul Radio Romania Actualitati, Viorel Popescu, a anuntat ca nu mai vrea sa vina la sedintele Comitetului Director.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.