Sotia prim-ministrului, Ioana Popescu Tariceanu, a decis sa retraga de la difuzare spotul „Nu-ti condamna viata pe viata“ care a stirnit protestul mai multor ONG-uri pentru ca discrimineaza persoanele cu handicap.

"Am decis sa retrag de la difuzare videoclipul, pentru a demonstra ca intentia mea este una buna si ca nu vreau sa lezez pe nimeni. Sint un spirit conciliant, asa ca am propus Organizatiei 'Trebuie>>, pentru copii si adulti cu nevoi speciale, sa difuzeze in locul spatiului de emisie obtinut de noi un alt clip, care are acelasi mesaj, spus intr-un mod mai direct, pentru a continua campania de educare a viitoarelor mame", ne-a declarat ieri Ioana Popescu Tariceanu.

Ea spune ca, prin acest clip, se dorea exclusiv un indemn adresat viitoarelor mame de a efectua controale medicale regulate in timpul sarcinii.

Proteste ale ONG-urilor

Mai multe ONG-uri au reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) faptul ca spotul campaniei pentru depistarea malformatiilor la copii ii lezeaza pe cei care au un copil cu handicap. CNCD a dat dreptate ONG-urilor si a sanctionat cu avertisment Fundatia "Copii Sanatosi". "Toate femeile care, fara voia lor, au dat nastere unui copil cu dizabilitati trebuie sa se simta vinovate fiindca au pastrat acel copil, dupa acest clip", comenteaza presedintele Uniunii Nationale a Persoanelor cu Handicap, Francisc Simon.

CNA sustine spotul

Consiliul National al Audiovizualului sustine insa ca spotul "Nu-ti condamna viata pe viata" nu are nimic discriminatoriu in el si poate fi difuzat in continuare. Presedintele CNA, Ralu Filip, a declarat ieri ca "spotul face referire la realitate si nu arata nici un copil expus batjocurii. Noi regretam ca el a fost retras". In ce priveste sprijinul dat sotiei premierului, prin acordarea unor spatii de emisie gratuite la mai multe televiziuni, Ralu Filip a spus ca nu a fost vorba de asa ceva, CNA fiind doar "de acord cu difuzarea spotului in afara spatiului publicitar".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.