Un sucevean a avut surpriza sa se trezeasca multimiliardar dintr-o eroare a unei casiere de la sucursala Banc Post Suceava.

Ioan Ciobanu are 50 de ani si s-a trezit cu 20 de miliarde de lei in contul sau. Un caz asemanator a fost semnalat in urma cu 6-7 ani in SUA, cand o americanca a descoperit ca in contul sau a intrat o suma uriasa. Numai ca femeia nu a sesizat autoritatile si a scos banii, fiind depistata abia dupa 7 luni. Ciobanu e ofiter de aviatie, iesit la pensie cu gradul de comandor.

In prezent, lucreaza ca inspector daune la o firma de asigurari. in data de 4 august, suceveanul a mers la un bancomat din municipiul Suceava pentru a ridica 1.500.000 de lei, suma de care avea nevoie. in momentul cand a ridicat suma si chitanta a constatat ca are un sold mult prea mare fata de suma pe care stia ca ar fi trebuit sa o aiba in cont. intrucat nu-i venea sa creada ca are in sold 20 de miliarde de lei, a mai solicitat scoaterea a inca 6 milioane de lei pe rand, cate 2 milioane.

"Nici un moment nu m-am gandit sa imi insusesc o asemenea suma, atata timp cat stiam ca nu sunt banii mei. Nu mi-am facut nici un calcul. Dar dupa ce am vazut ca am atata banet in cont, am simtit nevoia sa vorbesc cu cineva. I-am povestit unui coleg, dupa care am revenit la banca si am incercat sa iau legatura cu conducerea institutiei", a spus Ioan Ciobanu. I-a spus directorului sucursalei de greseala bancii. Imediat s-a dat de urma casierei care a facut o asemenea eroare si, dupa aproximativ o jumatate de ora, a fost anulat transferul celor 20 de miliarde de lei catre Ioan Ciobanu si s-a facut depunerea in contul bancii a celor 6 milioane de lei scoase de ofiter. si cum pentru orice depunere se solicita un comision, suceveanul a trebuit sa plateasca 18.000 de lei bani vechi pentru cele 6 milioane de lei.

"A fost un gest cam deplasat din partea lor, chiar daca suma perceputa drept comision e mica. Eu am scos banii ca sa le arat eroarea lor! Nu am intrat in banii lor deloc", s-a aratat uimit Ioan Ciobanu. Chiar daca au trecut aproape 3 saptamani de la gafa unei angajate a sucursalei, nimeni nu a catadicsit sa-i multumeasca suceveanului cinstit pentru gestul sau. Omul s-a dovedit de buna credinta si nici un moment nu s-a gandit sa scoata banii si sa plece intr-o tara in care pentru cetatenii romani nu exista posibilitatea extradarii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.