"Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, se numara printre cele sase lungmetraje de fictiune selectate deja pentru editia din acest an a Festivalului International de Film de la Viena, ce se va desfasura intre 14 si 26 octombrie. Programul complet va fi stabilit la sfarsitul lunii septembrie, dar organizatorii au anuntat deja o serie de titluri de fictiune, documentare si scurtmetraje selectate.

Filmul lui Puiu este castigatorul premiului sectiunii Un certain regard la Cannes, iar in aceste zile concureaza la Copenhaga (18-28 august) si este prezentat intr-o sectiune necompetitiva, Regional Off, a Festivalului de la Sarajevo (19-27 august). De asemenea, el va participa in toamna la doua festivaluri peste Ocean, la Toronto si New York.

Celelalte filme de fictiune selectate pana in prezent pentru festivalul de la Viena sunt: "Forty Shades of Blue" - regia Ira Sachs, "Last Days" - Gus van Sant, "Manderlay" - Lars von Trier, "The Wayword Cloud" - Tsai Ming-Liang si "Melegin Dususu" - Semih Kaplanoglu. Evenimentul va include o ampla retrospectiva consacrata lui Andy Warhol. Artistul a inceput in 1963 sa se dedice cinematografiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.