Conducerea Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) anunta ca Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu au oferit pana in acest moment o solutie pentru plata datoriilor spitalelor catre furnizorii de produse medicale, in suma de 1.800 de miliarde de lei.

"La finalul lunii noiembrie, in incercarea de a-si atrage voturile salariatilor din sanatate, guvernul Nastase a scos din "palaria" rezervei bugetare peste 600 de miliarde de lei, majoritatea fiind inghitita de salarii si utilitati. Avand in vedere situatia post-electorala, precum si data calendaristica, situatia companiilor furnizoare de produse medicale este din ce in ce mai grea", se arata intr-un comunicat al AFPM. Asociatia aduce la cunostinta viitorului guvern ca, incepand cu luna ianuarie 2005 va inceta livrarile catre spitalele care au datorii, si nu va relua aprovizionarea cu reactivi de laborator, material sanitar si dispozitive medicale decat dupa plata integrala a datoriilor. "Facem precizarea ca 90% din spitalele romanesti au datorii catre furnizorii de produse medicale pe perioada noiembrie 2003-Septembrie 2004", se precizeaza in finalul comunicatului AFPM.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.