Fosta conducere a CFR SA este urmarita in sase dosare penale, iar in altele zece cercetarile se afla in faza actelor premergatoare, faptele ce ar fi fost comise de fostii directori, alaturi de alte persoane, aducand companiei un prejudiciu de peste 675 miliarde de lei.

Potrivit unor surse din Politie, printre cei anchetati in aceste dosare se numara Mihai Necolaiciuc - fostul director general al CFR SA, dar si fostul director economic Viorica Olaeru si fostul director comercial Gabriel Misir.

Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca, incepand din ianuarie 2004, Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Romane si Serviciul de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei au efectuat acte premergatoare in 16 dosare penale privind ilegalitatile comise de catre fosta conducere a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, alaturi de alte persoane din cadrul aceleiasi societati sau reprezentanti ai unor furnizori de bunuri sau servicii. Prejudiciul provocat companiei prin acteste activitati se ridica la peste 675 de miliarde de lei vechi.

Prejudicii peste prejudicii

Mai exact, persoanele cercetate si-au indeplinit intentionat in mod defectuos sarcinile de serviciu, in general efectuand achizitii de produse, lucrari sau servicii care nu erau necesare si la preturi mult supraevaluate si incalcand constant dispozitiile legale privind achizitiile publice. In multe situatii, persoanele in cauza au facut plati catre diferite firme in contul unor servicii neefectuate si fara a exista acte justificative care sa ateste efectuarea acestora.

Pana in prezent, s-a inceput urmarirea penala in sase dosare penale impotriva fostei conduceri a CFR SA, precum si a altor persoane care au inlesnit sau au contribuit la prejudicierea societatii cu peste 333 miliarde de lei vechi, precizeaza Inspectoratul General al Politiei Romane.

In alte noua dosare penale sunt efectuate acte premergatoare pentru comiterea unor infractiuni precum abuz in serviciu, evaziune fiscala ori inselaciune, prejudiciul fiind estimat la peste 350 de miliarde de lei vechi. Ancheta in aceste dosare - aflate in faza actelor premergatoare - este continuata de echipe formate din politisti de la Investigarea Fraudelor si de la Cercetari Penale, impreuna cu specialisti din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.