Consiliul Judetean (CJ) Brasov a incheiat licitatia pentru atribuirea lucrarilor de reabilitare si extindere a capacitatii uzinei de prelucrare a apei de la Tarlung, apartinand companiei APA Brasov. Acesta este cel de-al patrulea proiect de acest gen, celelalte trei vizand inlocuirea si extinderea retelei de apa potabila si de canalizare, in diferite zone al orasului Brasov. Compania APA Brasov incheie astfel accesarea unor fonduri europene de aproape 60 de milioane de euro, din care 41,7 milioane euro reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene, iar restul de 16 milioane de euro fiind un credit de la BERD, garantat de CJ Brasov.

Licitatia, la care au participat opt firme europene, a fost castigata de compania austriaca Aqua Engineering. Termenul de executie al lucrarii este de 30 de luni. "Prin finalizarea investitiilor in statiile de prelucrare a apei si de tratare a apelor reziduale, precum si prin reabilitarea retelelor aferente - un program unic in tara, initiat si realizat cu sprijinul institutiei noastre - dorim sa transformam Compania APA intr-un operativ judetean, mai intai, avand posibilitatea extinderii in majoritatea localitatilor judetului, apoi si intr-un operator regional, putand oferi aceleasi servicii si unor localitati din judetele invecinate", a declarat Aristotel Cancescu, presedintele CJ Brasov.

"Investitia, care va incepe saptamana viitoare, va determina imbunatatirea substantiala a calitatii apei potabile, aceasta dobandind calitatile apei potabile din tarile europene dezvoltate. Iar capacitatea uzinei de prelucrare va creste, de la 1.600 de litri de apa pe secunda acum, la 2.000 l apa/s. Compania APA va trebui sa ramburseze creditul intre anii 2007-2009, cota de rambursare fiind cam de 40 la suta din pretul apei potabile, acesta corelat si cu indicele inflatiei. Brasovenii vor avea, insa, la robinet, cea mai buna apa potabila din tara, cu nimic mai prejos fata de cea a Austriei sau a Germaniei", a declarat, la randul sau, Dorin Fatu, director general al Companiei APA, Brasov.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.