Reprezentantii jurnalistilor nemultumiti din SRTV si SRR au declarat ieri ca fostii presedinti ai celor doua institutii publice, Valentin Nicolau si Dragos Seuleanu, actioneaza inca din umbra alimentand o veritabila vendetta la adresa protestatarilor care i-au criticat dur pe toata durata mandatului. Declaratiile au fost facute ieri la dezbaterea pe marginea noii Legi de functionare a SRTV si SRR, in cadrul Comisiei de Cultura a Camerei Deputatilor.

La discutii au fost prezenti reprezentanti ai ONG-urilor si ai partidelor parlamentare. Punctul de vedere al Clubului Roman de Presa a fost prezentat de directorul ziarului Gardianul, jurnalistul Gabriel Stanescu, acesta pledand pentru depolitizarea rapida a celor doua institutii publice. Jurnalista Brandusa Armanca a prezentat punctul de vedere al jurnalistilor din televiziunea publica explicand ca realizatoarea TVR, Lucia Hossu Longin, care a sustinut de-a lungul timpului numeroase critici la adresa ex-presedintelui Nicolau, nu a putut fi prezenta la intrunire fiind solicitata la niste filmari.

"Oamenii din televiziunea publica care au venit in Comisia de ancheta si si-au spus nemultumirile sunt tratati in cadrul SRTV ca niste inamici", a spus Armanca. Ea a aratat ca, fara nici o motivatie palpabila, unii dintre protestatari au fost mutati dintr-un departament in altul doar pentru a li se transmite, intr-un mod voalat, ca pot fi schimbati oricand. "Cei de la TVR Cinema au ramas fara buget", a mai precizat ea adaugand ca o astfel de situatie este de-a dreptul deplorabila pentru o televiziune publica ce ar trebui sa-si realizeze propriile productii.

Umbra lui Seuleanu la Radio

Prezenta la dezbateri, reprezentanta protestatarilor din SRR, Consuela Radulescu a precizat ca, in septembrie, radioul public va intra in deficit bugetar. De asemenea, a continuat ea, si in SRR jurnalistii care au cracnit la adresa lui Dragos Seuleanu sunt tratati ca niste inamici. "Oamenii care au fost in permanenta alaturi de Seuleanu, cei care au dispretuit banul public, se afla in continuare in structurile de conducere ale SRR", a aratat Consuela Radulescu solicitand o reformare profunda a posturilor publice.

In ceea ce priveste modul in care a fost constituit noul proiect de Lege privitor la functionarea SRTV si SRR, atat jurnalistii celor doua institutii cat si reprezentantii ONG-urilor au lansat o serie de critici. In unanimitate, acestia au fost de parere ca textul de lege contine o serie de articole decorative, stipulate deja in Legea Audiovizualului, dar utilizeaza o serie de termeni, fara o definitie clara, care pot naste dificultati de interpretare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.